emblem
Меню Закрити

Написати священику

(Тут ви можете запитати про свята, пости, сповідь, покликання, сімейні стосунки, Церкву та багато іншого)

Євангеліє від Матея

Мт 10,37–11,1

«Християнське життя – це не якийсь одномоментний героїчний вчинок; це не піднімання штанги. Це тягар, який носимо «щодня» (як уточнює Лк 9,23). Це власний хрест, який кожен з нас носить на собі. Для цього потрібно бути терпеливими  і витривалими до сірої буденності. Тягар, навіть легкий, з плином часу зростає, аж поки не стане геть нестерпним, особливо, якщо його вважати незаслуженим. Та проте, коли Ісус несе не свій хрест, а наш, мусимо визнати, разом зі зловмисником, що несемо таки наш і то заслужено (Лк 23,40-41).

С. Фаусті, В. Канелла, «У школі Матея: Євангеліє, яке варто перечитувати і слухати, яким варто молитися і ділитися», Львів: Свічадо, 2017, с. 179


Мт 16,13-19

«Проблема не в тому, щоби ставити собі питання про Бога чи запитувати його самого. Допоки ми будемо ставити собі запитання про нього, ми нічого не зрозуміємо! Ми почнемо щось розуміти лише тоді, коли відкриємося на запитання, звернені до нас. Вірити означає відповідати Господу, який нас розпитує. Засадниче питання, з яким він звертається особисто до нас, є таким: «Ким я є для тебе? Яке значення я маю в твоєму житті? Чи я є твоїм Спасителем і твоїм Богом? Ти готовий ризикувати для мене і зі мною? Ти готовий любити мене і йти за мною,  щоби завжди бути зі мною, з таким, яким я є, навіть коли я буду з тобою там, де ти не сподівався, і коли ти мене відкриєш таким, яким ти мене не знав?». Віра – це наша відповідь на це запитання, яке завжди залишається відкритим, зберігаючи тимчасовий характер кожної відповіді. Не він, а ми покликані йому освідчитися. Досі він нам робив свою пропозицію; тепер чекає нашої відповіді: «Дай мені відповідь – і я тобі відповім».

С. Фаусті, В. Канелла, «У школі Матея: Євангеліє, яке варто перечитувати і слухати, яким варто молитися і ділитися», Львів: Свічадо, 2017, с. 290-291