emblem
Меню Закрити

Написати священику

(Тут ви можете запитати про свята, пости, сповідь, покликання, сімейні стосунки, Церкву та багато іншого)

Куди йдеш?

Однією з форм наслідування Христа і служіння людям є монашество (богопосвячене життя). Не треба боятися цього слова. Ісус говорить: «Не ви Мене вибрали, а Я вас вибрав…», - а це означає, що ініціатива належить до Нього. Бог є вірний і довіряє людині, а «ми слуги недостойні, виконуємо те, що повинні робити» (пор. Лк 17,10).  

Пізнання монашого покликання має різні прояви. Може бути в серці прагнення глибшого служіння Богові, йдеться про внутрішній голос. Це може відбутися за допомогою друкованого слова. Часто на цій дорозі пізнання покликання стоять інші люди, зокрема самі богопосвячені особи. Але, у будь-якому випадку, це рішення треба приймати у спокої і чесності перед Богом і собою. А найважливіше, у цьому повинна товаришувати щира молитва за правильний вибір життєвої дороги.

О, Всевишній, Преславний Боже, освяти духовну темряву мого серця і дай мені, Господи, чисте й щире серце, справжню віру і світлу надію, досконалу любов, розуміння й правдиве пізнання, щоб я належним чином зміг виконати Твоє святе та істинне для мене покликання. Амінь.

Боже, Ти створив мене для щастя, допоможи мені його віднайти. Вкажи мені мій життєвий шлях; вчини, щоб я вибрав те, що Ти для мене приготував і до чого мене покликав з лона матері. Хочу слухати Тебе в усьому; піду туди, куди Ти мене покличеш; прагну Тобі беззастережно довіряти, бо знаю, що Ти мене любиш і хочеш мого добра. Прошу Тебе, веди мене своїми стежками. Амінь.

Кандидатура

монастир св. Йосифа
вул. В. Івасюка, 48
м. Івано-Франківськ
о. Володимир Борейко 097 803 94 53 boreiko.cssr@gmail.com

Душпастир покликань

о. Володимир Борейко 068 631 35 37 boreiko.cssr@gmail.com

Новіціят

монастир св. Ґерарда
вул. Ярослава Мудрого, 4
смт. Гніздичів (Кохавина) Жидачівського району Львівської області
о. Василь Оприско 097 235 33 50 oprysko_v@yahoo.com