emblem
Меню Закрити

Написати священику

(Тут ви можете запитати про свята, пости, сповідь, покликання, сімейні стосунки, Церкву та багато іншого)

Владика Борис до вірних Антверпена

“Чи можемо ми сказати ‘Я тут, Боже’, як сказала Марія?” – владика Борис до вірних Антверпена

Владика Борис Ґудзяк, новоіменований Митрополит-Архиєпископ Філадельфійський, із пасторським візитом завітав до Антверпенської парафії в неділю 7 квітня 2019 р. на Благовіщення та очолив Божественну Літургію у співслужінні із ієромонахом та адмінстратором парафії — отцем Русланом Піхом, ЗНІ. Це був останній візит владики до Антверпена перед його інтронізацією, яка відбудеться 4 червня в катедрі Непорочного Зачаття у Філадельфії. Нагадаємо, що востаннє владика навідував парафію Антверпена 3 лютого разом із владикою Глібом Лончиною, опісля щорічного собору в Шевтоні. 

На проповіді владика Борис наводив приклад із життя Божої Матері і ЇЇ готовність сказати Богові “Я тут”. “Я тут”, яке прозвучало задля спасіння світу і задля можливості людині приблизитися до Бога, відчути Його присутність у нашому житті сповна, приймати зміни і з сміливістю покладатися на Бога. Людині ж потрібно тільки прийняти Божу присутність і відчути, що Він є близько і вповні входить в процес нашого життя; що Бог мандрує серед людей і з людьми, а Марія йде поруч. Владика спрямовував свої слова до кожного із закликом не боятися розпізнавати своє покликання і з Божою довірою сказати “Я тут”. “Блага Вість сталася із простою єврейською дівчиною, як знак того, що це могло статися з кожном. Це не було по статусi, по багатству, по дипломах. Це було по відкритості до Божого Слова. Це може статися із ким-небуть, із тобою і зі мною, що Господь покличе до служіння.”

Митрополит свідчив також і про свої пережиття із Богом та допуск Божої волі у його життя: “Питання чи можемо ми сказати ‘Я тут, Боже’, як сказала Марія. Зараз я стою перед таким моментом, що Церква ‘бере мене за шкірку’, як котеня і переносить. Але з Божою допомогою я можу сказати перед вами, що я кажу “Боже, я тут.” Але коли ми можемо сказати ці слова, то ми є свобідні”. “Я хочу Вам подякувати і всім нашим вірним в Бельгії. Тут були особливі пережиття, тут в особливий спосіб відкрилася наша Церква і наша громада в особливий спосіб тут зросла. Нехай Господь благословить і плекає те, що Він посіяв; нехай стосунки наші в Церкві очищуються, стають сильнішими, чим раз все більш творчими, відважними. У Бога все можливо”. 

Також, владика Борис Ґудзяк привітав єромонаха Руслана Піха, ЗНІ з 13-тою річницею його священичих свячень та подякував йому за жертовнe служіння.

Опісля Літургії церковний хор виконав декілька музичних творів для владики, поділилися своїми спогадами та щирими побажаннями, а згодом вірні отримали благословення від митрополита Філадельфійського.

Трішки пізніше парафіяни мали прощальну зустріч в залі із владикою, яка була наповнена сімейністю, затишком, щирими переживаннями, веселістю та сльозами втіхи від пройдених 6,5 років через деякі труднощі і велику кількість радості, що об’єднали нас, скріпили, дозволили навчитися свідчити твердо та з довірою Господу, що «ми тут». «Дякуємо, що були разом» – звучало в цей день.

п. Наталія Москаленко, служба комунікації Паризької єпархії 

Адміністратор

Коментарі

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Помилка
Отакої! Схоже, виникла непередбачена помилка. Будь ласка, спробуйте знову або зверніться до адміністратора