emblem
Меню Закрити

Написати священику

(Тут ви можете запитати про свята, пости, сповідь, покликання, сімейні стосунки, Церкву та багато іншого)

Віддання свого сина на вівтар Батьківщини

З 3 по 8 жовтня 2022 р. Б. у монастирі св. Йосифа в м. Івано-Франківську відбулись реколекції для спільноти редемптористів з о. Михайлом Димидом. Ця дорога Слова Божого була особливою в цей час війни і всіх її жахіть. Тому заклик реколектанта був дуже конкретний: «У труднощах виявляється моя особистість. Кому довіряю ці важкі моменти? Де черпаю сили? Як віднаходжу Бога? Яка є моя жертва у цій боротьбі?

Серед тих запитань, реколектант давав нам для роздумів важливість правдивості бути щирими з Богом і ближніми, уникати зверхності у своєму служінні, йти відважно на виклики часу і врешті принести на вівтар, як Аврааам свого сина, як врешті свого Сина нам дав Отець Небесний. Для нас тим «сином» може бути особлива цінність нашого життя, навіть своє власне.

«Жертва Сина – це теж «євхаристійна жертва» у служінні батьків.

Відання свого сина на вівтар Батьківщини» є одним із видів євхаристійного приношення християнина, яке служить також виявом чи «уприсутненням»  животворящого Христа у нашому житті. Таке «єднання землі і небес» є і благословенням для всіх членів цієї спільноти, яка бере активну участь у принесені своєї самопожертви.

Роздумуючи над основними напрямними: жертва власного сина на вівтар своєї Батьківщини; поняття батьківства-материнства у контексті цілісного служіння; та християнська смерть як народження для вічності, ми чітко переконуємось, що наша християнська віра виражається насамперед через наші діла. Одним із дієвих та сильних методів боротьби є молитва. Молитва тримає Україну у боротьбі! Якщо ми дотепер боремося, як у біблійному сюжеті «Давид проти Голіята» – відважно і позитивно, то певно завдяки принесенню також молитви, яку вислуховує наш Небесний Батько».

Дякуємо о. Михайлу за цей час служіння Словом Божим і також, як спільнота редемптористів, висловлюємо велику пошану і вдячність всій родині Димидів за те, що дарували Україні сина-героя Артемія Димида, що віддав життя за волю народу і возліг на вівтар Незалежності України.

о. Михайло Іваняк, редемпторист

Адміністратор

Коментарі

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Помилка
Отакої! Схоже, виникла непередбачена помилка. Будь ласка, спробуйте знову або зверніться до адміністратора