emblem
Меню Закрити

Написати священику

(Тут ви можете запитати про свята, пости, сповідь, покликання, сімейні стосунки, Церкву та багато іншого)

Відбувся великий відпуст до Кохавини

21 та 22 травня 2021 р. у смт. Гніздичів, Стрийського району Львівської області відбувся традиційний Великий відпуст з нагоди 109 річниці коронації ікони Кохавинської Богородиці.

Розпочалися урочистості в п’ятницю ввечері з Великої Вечірні з Литією, яку очолив владика Петро Лоза, єпископ-помічник Сокальсько-Жовківської єпархії, у співслужінні владики Володимира Груци, єпископа-помічника Львівської Архиєпархії та братії місцевого монастиря.

Богослуження співом супроводжував студентський хор Українського Католицького Університету “Стрітення”. Відтак вудбулася вервиця-розважання, яку провадили студенти-редемптористи та похід до чудотворного джерела, де всі учасники прощі молились Молебень до Пресвятої Богородиці. Звершився молитовний вечір Молитвою прослави, яку провадив хор «Стрітення», Архиєрейською Святою Літургією, яку очолив вл. Петро та Молебнем до Миколая Чудотворця перед його мощами, що перебували у храмі протягом цих відпустових днів. А на прощання першого дня всі паломники мали нагоду поспілкуватись один з одним на традиційному чаюванні у монастирі св. Герарда.

В суботу, на другий день Великого відпусту, після Молебню до Пресвятої Богородиці перед Кохавинською іконою була звершена Архиєрейська Свята Літургія, яку очолив владика Тарас Сеньків, єпарх Стрийський, у співслужінні протоігумена редемптористів о. Андрія Рака, ігумена місцевого монастиря св. Герарда о. Володимира Борейка та запрошених священнослужителів. В часі Літургії владика Тарас звернувся до присутніх зі словом проповіді, в якій крізь призму життя Пресвятої Богородиці роздумував над чеснотою покори та її важливістю для кожної людини.

Завершився Великий відпуст спільним частуванням для усіх прочан.

брати-новики, редемптористи


 

Адміністратор

Коментарі

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Помилка
Отакої! Схоже, виникла непередбачена помилка. Будь ласка, спробуйте знову або зверніться до адміністратора