emblem
Меню Закрити

Написати священику

(Тут ви можете запитати про свята, пости, сповідь, покликання, сімейні стосунки, Церкву та багато іншого)

Вічні обіти у Тернополі

Вчора, 16 серпня 2020р.,  урочистий чин складання Вічних обітів звершили у храмі Успення Пресвятої Богородиці у Тернополі з ініціативи місцевого духовенства. Така знакова подія на парафії вперше. Вічні обіти складали четверо братів, серед яких уродженець Львова. Брат Святослав Вонс зізнається, що тягу за спільнотою редемптористів має ще змалечку:

«Коли постало питання, яке Згромадження обирати, то я без сумніву обрав те, що мені рідне, – Згромадження Редемптористів. Як такого страху і сумніву не мав, бо відчував  підтримку людей, що мене оточують,  і Того, на кого звів погляд. Вчора протягом всієї Літургії дивився на кивот і відчував спокій й умиротворення».

Брат Святослав переконує, що батьки з розумінням прийняли вибір свого сина:

«Батьки сприйняли спокійно, адже теж є практикуючими  християнами. Мій спокій залежить від молитов моїх батьків, що просять Господа за витривалість у дорозі, яку обрав». 

Брат Микола Романів, родом з Івано-Франківщини, зізнається, що сумніви його не оминули. Проте подолати таки вдалось:

«Внутрішнє прагнення слідувати за Христом виявилось сильнішим. До того ж, люди потребують мого служіння й очікують моєї допомоги».

Святкову Літургію очолив єпископ  Мельбурнської єпархії святих апостолів Петра й Павла УГКЦ Микола Бичок.  До моління долучився єпископ-помічник Львівської Архиєпархії Владика Володимир, який звернувся до батьків монахів:

«Батьки, ви не втратили своїх синів. Віддаючи їх до монастиря, ви отримали понад 5 тисяч синів. Вся редемптористична родина цілого світу відтепер й ваші сини. Кожен з цих братів, що складають вічні обіти,  показали що вони перспективні люди».

Владика також наостанок звернувся до братів з особливими словами:

«Браття, ваша формація продовжується. Будьте з Богом. Перед вами йшли великі попередники, святі, блаженні. Сьогодні поруч з вами ідемо ми, ідемо в одному напрямку, віддаємо ваше й своє життя в опіку Матері Божої Неустанної Помочі». 

Привітати братів із знаковою подією приїхали рідні, друзі, священича й монаша спільнота, а також прихожани з інших міст, зокрема молодіжні християнські спільноти. 

Додамо, Згромадження Редемптористів Найсвятішого Ізбавителя заснував  Вчитель Церкви св. Альфонс Ліґуорі, 1732 року. В Україні перші спільноти Згромадження з’явились у першій половині 20 століття.  Харизмою редемптористів є євангелізація ( служіння словом та святими тайнами) найбільш убогих. До видатних українських  монахів-редемптористів належать Блаженний Миколай Чарнецький  ЗНІ та Блаженний Василь Величковський, ЗНІ. 

З сайту Духовної величі Львова

Адміністратор

Коментарі

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Помилка
Отакої! Схоже, виникла непередбачена помилка. Будь ласка, спробуйте знову або зверніться до адміністратора