emblem
Меню Закрити

Написати священику

(Тут ви можете запитати про свята, пости, сповідь, покликання, сімейні стосунки, Церкву та багато іншого)

Великдень в Ісландії

Вперше в історії української громади в Ісландії, місцева українська спільнота мала змогу відсвяткувати Великдень та Пасхальну Літургію українською мовою.

Це стало можливим завдяки ієромонаху Михаїлу (Іваняку), редемптористу, який вже вдруге прибув до Ісландії для духовної опіки місцевих українців.

Подія неординарна не лише для місцевих українських греко-католиків, але і для православних українців цього віддаленого острова, оскільки в Ісландії нема жодного православного священника окрім московського батюшки. Тому на Літургію прийшло також багато православних українців, і інші християнські конфесії.

За останній рік в Ісландію прибуло більше 2000 українських біженців (і цифри зростають), які потребують також і духовного хліба та опіки. Хочу виразити свою подяку отцю Михаїлу, і за благословення на це його служіння, Екзарху УГКЦ в Скандинавії єпископу Богдану Дзюраху та місцевій римо-католицькій Церкві на чолі з єпископом Давидом, які зробили таку подію можливою. Без сумніву цьому також посприяв і Всевишній.

Українська греко-католицька Церква і православні спільноти в Ісландії лише формуються і на цьому етапі надзвичайно потребують пастиря, який би пробував в Ісландії на постійній основі. Проживши в Ісландії 16 років хочу наголосити, що така необхідність є наджиттєво важливою для всіх українців Ісландії бо життя без церкви і пастиря, є серйозним викликом для будь-кого, враховуючи віддаленість острова, серйозний мовний бар'єр та непрості кліматичні умови Ісландії. Тому я радий, що накінець також і тут в храмі прозвучали єктенії і молитви українською мовою. Також всі бажаючі мали змогу приступити до сповіді, що теж немаловажно.

В різних куточках Ісландії українці єдналися разом, щоб Воскресіння Христове принесло перемогу нашому українському народу і світлий мир. Діти в українській школі розписували писанки. Ми у храмі водили гаївки, а хтось просто ділився запашною пасхою, бо разом хочемо нести радість Воскресіння.

Дозвольте поділитися світлинами з цієї неординарною подією і всіх привітати словами Христос Воскрес!

Роман Захарій

Адміністратор

Коментарі

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Помилка
Отакої! Схоже, виникла непередбачена помилка. Будь ласка, спробуйте знову або зверніться до адміністратора