emblem
Меню Закрити

Написати священику

(Тут ви можете запитати про свята, пости, сповідь, покликання, сімейні стосунки, Церкву та багато іншого)

Убогим та покірним Бог відкриває себе!

У п’ятницю, 30 жовтня 2020р., розпочався день віднови для братів-студентів Львівської провінції Згромадження Редемптористів. Проводив його преосв. вл. Микола Бичок, єпископ Мельбурнської єпархії св. ап. Петра і Павла. 

День віднови розпочався у п’ятницю, з великої Вечірні, після чого, єпископ поділився роздумами на тему убогості. Чернечий обіт убогості є одним з трьох обітів, які редемптористи складають прилюдно. Він, за вченням св. Альфонса, необхідний для того, щоб звільнити серце від будь-чого, що може «прив’язати».

Продовжився день віднови у суботу, де після Утрені та Літургії брати роздумували над темою убогості в сьогоденні. Засновник Редемптористів, св. Альфонс Ліґуорі, говорячи про обіт убогості вимогливо та однозначно повчав, що редемптористам не можна нічого мати чи при собі затримувати. Єдиний виняток – габіт та дві книжки (Святе Письмо й конституції згромадження). Як наголосив владика, убогість іде в парі з покорою, така убогість уподібнює до Христа: «убогим та покірним Бог відкриває себе!» Горді люди шукають визнання та збагачення, а це зовсім не те, чим обдаровує убоге життя.

Закінчився день духовної віднови обіднім іспитом сумління та спільною трапезою.

Д. С.: Дні духовної віднови проводяться раз на місяць. В часі цих днів брати-редемптористи застановляються над християнським життям, аскезою, чеснотами та іншими духовними темами.

бр. Микола Романів, ЗНІ 

Адміністратор

Коментарі

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Помилка
Отакої! Схоже, виникла непередбачена помилка. Будь ласка, спробуйте знову або зверніться до адміністратора