emblem
Меню Закрити

Написати священику

(Тут ви можете запитати про свята, пости, сповідь, покликання, сімейні стосунки, Церкву та багато іншого)

У солідарності з місією до зраненого світу

Дорогі співбрати, сестри та друзі,

“А Ісус, повний Духа Святого, вернувсь з-над Йордану, і Дух на пустиню Його попровадив” (Лк 4,1)

З цими словами Євангелія у першу неділю посту, ми входимо у «подорож переміни» для того, щоб приготуватися до святкування Пасхальної перемоги Христа над смертю та Його Воскресіння (Папа Франциск "Послання на Великодній піст 2019"). Ця подорож переміни є частиною нашої редемптористської ідентичності та покликання: ми є покликаними до постійного процесу зміни серця і віднови духу (Конст. 40;41). Ми проходимо цю дорогу не лише як поодинокі учні, а як спільноти місіонерів. (Конст. 42). 

Цього року у своєму посланні на Великодній піст Папа Франциск закликає нас до роздумів, що є співзвучними з нашою темою шестиріччя. Він запрошує нас визнати і торкнутися ран світу, що потребують Відкуплення. Щоб це зробити ми повинні побачити рани у собі, у тих, до кого ми є посланими і у суспільстві, в якому живемо.  Папа визнає, що причиною цих ран є гріх, який «порушив наше співпричастя з Богом, іншими і творінням загалом … цей розрив відносин з Богом розхитав наше гармонійне життя з природою, у якій ми живемо, і врешті – наш ідеальний сад став чагарником».  Хай Святий Дух веде нас через ці спустошені місця і зцілює рани, що завдають болю нам і нашому спільному домові. 

Святіший Отець запрошує нас «втілити пасхальну містерію глибше у нашому особистому, сімейному та суспільному житті, понад усе через відмовлення від їжі, молитву та милостиню». Як можемо ми, як члени Редемптористської родини, брати участь у цих традиційних для посту практиках з оновленою надією та суттю?

Впродовж цього посту молімось щоб побачити світ через Господні очі, так як на нього дивиться Він. Щоб досягнути цього, маємо знайти час щоб побути у тиші і роздумувати над Божими словами та про Божий світ. Цей погляд допоможе нам поглибити нашу солідарність з іншими та зі зраненим світом, щоб потребує зцілення.   

Стримання від їжі навчає нас долати спокусу споживати все, чого бажаємо. Хай цей Великодній піст допоможе нам стати більш дисциплінованими і контролювати те, як ми ставимося до світу та інших, виявляти до них повагу та увагу.  Можливо, нам слід встановити «піст» на певні речі, що руйнують нашу природу, наприклад, ходити пішки чи користуватися громадським транспортом замість автомобіля, раціональніше використовувати воду, сонячну енергію та паливо, зменшити кількість відходів.   

Милостиня є християнською чеснотою ділення з тими, хто перебуває в потребі. Вона пригадує нам, що ми є покликаними бути ‘Iglesia in salida’, «Церквою, що йде вперед», як нам пригадує Папа Франциск. Спробуймо впродовж цього посту робити не лише фінансові пожертви, а ділитися своїми талантами і часом, нашим служінням та креативністю. Можемо подбати про сад, прийняти родину біженців, підтримати розвиток екологічного проекту, поширювати ідею справедливості та миру, готуватися до Синоду Єпископів регіону Амазонки. Піст запрошує нас до солідарності з нашим зраненим світом, який є нашою спільною домівкою.

Хай цей піст буде для усіх нас часом для змін та часом для зцілення і відновлення нашого зраненого світу. Хай Марія, Альфонс та інші блаженні редемптористи товаришують нам у  цій дорозі до Пасхальної Містерії.  

У Христі,

о. Майкл Брейль, CSsR 

Генеральний Настоятель

Переклала з англійської п. Оля Пущак

Адміністратор

Коментарі

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Помилка
Отакої! Схоже, виникла непередбачена помилка. Будь ласка, спробуйте знову або зверніться до адміністратора