emblem
Меню Закрити

Написати священику

(Тут ви можете запитати про свята, пости, сповідь, покликання, сімейні стосунки, Церкву та багато іншого)

Свято в Барановичах

11 травня Білоруська Греко-Католицька Церква вшановує пам’ять святих Кирила і Мефодія, невтомних і мужніх учителів слов’ян, які служили Народу Божому у дуже важких умовах. Це день молитви за священиків і семінаристів БГКЦ, день молитви за покликання служити Богові і Церкві. 

Цього дня відзначає своє свято і парафія святих Кирила і Мефодія в м. Барановичі (Білорусь). У цьому року святкування відбулося 9 травня. Святу Літургію у храмі Пресвятої Тройці очолив апостольський візитатор для греко-католиків Білорусі архімандрит Сергій Гаєк. З ним співслужили священики з Мінська, Івацевичів та Ліди, а також отці-редемптористи з Гродна.

Святкову проповідь до вірян виголосив о. Анджей Ядковський, CSsR, настоятель римо-католицької парафії Найсвятішого Відкупителя в Гродно. У своїх роздумах про святість отець нагадав присутнім, що для того, щоб увійти в Царство Боже, нам потрібно стати святими. Щоб зростати у святості, потрібно найперше бути сумлінною людиною, відданою Богові, і пам’ятати про своє коріння.

Після Святої Літургії архімандрит Сергій передав присутнім папське благословення від імені апостольського нунція в Білорусі архієпископа Анте Йозича. Завершилась святкова молитва Молебнем до святих отців наших рівноапостольних Кирила і Мефодія, слов’янських учителів. «Хоча ми, бунтівні діти, не дотримувалися ваших заповідей, нехтували своїми намаганнями догодити Богові, як ви навчали, і відпали від єдності й любові, яку ви, як брати по вірі й плоті, справедливо навчили слов’ян, все ж таки тепер не припиняйте молитися за своїх грішних і негідних дітей. Оскільки ви можете сміливо стояти перед Господом, ревно моліться, щоб Він навернув нас і вивів на шлях спасіння, щоб зупинив суперечки і поділи, що виникають між братами однієї віри, повернув тих, що відпали, до єдності, і всіх нас в єдності духа і любові об’єднав в єдину, святу, вселенську і апостольську Церкву».

о. Зміцер Чарнель, редемпторист

Адміністратор

Коментарі

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Помилка
Отакої! Схоже, виникла непередбачена помилка. Будь ласка, спробуйте знову або зверніться до адміністратора