emblem
Меню Закрити

Написати священику

(Тут ви можете запитати про свята, пости, сповідь, покликання, сімейні стосунки, Церкву та багато іншого)

Свято Родини і Сім‘ї в Антверпені

23 червня 2019 р., в Неділю Всіх Святих, в Антверпені вперше святкували парафіяльне Свято Родини і Сім‘ї, за ініціативи єпархіяльної комісії у справах подружжя і родини та отця Руслана Піха, який є адміністратором парафії святих ап. Андрія Первозванного та свт. Миколая Мирликійського. 

Після святкової недільної Літургії, яку очолював о. Руслан у співслужінні із о. Миколою Палюхом, адміністратором греко-католицької парафії міста Гаага, парафіяни мали нагоду почути Після синодальне апостольське звернення Святішого Отця Франциска про любов у сім’ї “Amoris Laetitia”, яке підготувала та презентувала пані Олеся Палюх, співавтор проекту «Радість сім‘ї». 

«У цьому документі Папа Франциск ставить на перше місце принцип милосердя і закликає християн відновити в собі такі цінності, як великодушність, обов‘язок, вірність і терпіння, щоб вповні могти цінувати шлюб та сім‘ю, щоб стати знаками Божого милосердя як для своїх рідних, так і для цілого світу».

Цього ж дня молодші парафіяни підготували привітання своїм татам до Дня Батька. Опісля цього бажаючі подружні пари мали нагоду відновити подружні обіти, як в час їхньої першої обітниці перед Богом і один одним. Приблизно 10 пар, які були присутні у храмі, скористалися цією нагодою. Як символ і приклад для насліддя, на святі була присутня ікона Пресвятої Родини, освячена владикою Борисом Ґудзяком на щорічній прощі в Банне.

Згодом в парафіяльному залі продовжилося святкування під назвою «Канна Антверпенська», де гості і подружні пари мали веселий час разом із смачними стравами, українською музикою та теплими розмовами.

Наталія Москаленко

Адміністратор

Коментарі

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Помилка
Отакої! Схоже, виникла непередбачена помилка. Будь ласка, спробуйте знову або зверніться до адміністратора