emblem
Меню Закрити

Написати священику

(Тут ви можете запитати про свята, пости, сповідь, покликання, сімейні стосунки, Церкву та багато іншого)

Святкування в Нюарку, США

14 жовтня 2018 р. у храмі св. Івана Хрестителя, яким опікуються редемптористи, відбулось святкування 10-річчя від дня заснування молитовної групи «Матері в молитві». З цієї нагоди приїхав владика Андрій Рабій (Апостольський Адміністратор Філадельфійської Архиєпархії) який очолив Архиєрейську Святу Літургію та поділився із парафіянами роздумами над Словом Божим. Опісля Божественної Літургії всі парафіяни спустилися в підвальне приміщення храму на спільний обід, під час якого пролунав невеличкий концерт приурочений до цього святкування. Присутність владики Андрія як Пастиря місцевої церкви неабияк збагатило наше парафіяльне свято.

 

Коротка довідка про спільноту «Матері в Молитві»:

Рух «Матері в молитві» почався в Англії у 1995 році. У той час дві бабусі – Вероніка та її братова Сандра, вирішили в особливий спосіб молитися за своїх дітей. Під час молитви, вони збагнули, що Ісус хоче, щоб усі матері поручили Йому опікуватися своїми дітьми, віддали Йому свій материнський біль, щоб Він зіслав своє благословення на їхніх дітей. Рух «Матері в молитві» поширився на цілий світ.

2008 р. з благословення теперішнього емерита високопреосвященнішого митрополита Кир Стефана Сороки і єпископа Кир Павла Хомницького така спільнота була заснована при церкві св. Івана Хрестителя. Владики найменували новостворену спільноту в честь Блаженного священномученика Миколая Чарнецького, мощі якого знаходяться в даному храмі. На спільну молитву матері збираються кожної першої п’ятниці місяця. Моляться за своїх дітей і онуків, за дітей в яких немає рідних, і за тих, за яких ніхто не молиться. Спільна молитва наближає їх до Бога, ба більше, Бог наближається до них і їхніх рідних, оскільки віра відкриває перед ними дорогу до Творця. На закінчення молитви в першу п’ятницю служиться Божественна Літургія, під час якої моляться у вищеподаних намірах.

о. Микола Бичок, редемпторист

 

Адміністратор

Коментарі

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Помилка
Отакої! Схоже, виникла непередбачена помилка. Будь ласка, спробуйте знову або зверніться до адміністратора