emblem
Меню Закрити

Написати священику

(Тут ви можете запитати про свята, пости, сповідь, покликання, сімейні стосунки, Церкву та багато іншого)

Слово на День П‘ятидесятниці від Архимандрита

Дорогі співбрати, сестри, миряни та друзі Згромадження!

У неділю ми відзначаємо велике свято П’ятидесятниці та Зіслання Святого Духа на послідовників Ісуса. Після того як вони стали свідками Вознесіння, апостоли повернулися до Єрусалиму і зібралися разом з Марією, матір'ю Ісуса та іншими учнями, як чоловіками, так і жінками. Вони присвятили себе молитві та спільноВони чекали з надією, згадуючи обіцянку Ісуса:

«Але ви одержите силу, коли Дух Святий зійде на вас. Ви будете Моїми свідками в Єрусалимі, Юдеї, Самарії, і по всій землі.» (Діяння 1:8)

Для святого Альфонса ці дев'ять днів між Вознесінням і П'ятидесятницею - це початоковими і найважливішими з усіх Новенн, тому що цю першу Новену відзначали Марія та апостоли в постійній молитві та в очікуванні надії. Зіслання Святого Духа перетворило цю невелику групу боязких учнів у постійно зростаючу спільноту сміливих і відважних євангелізаторів.

Можливо, цього року ми зможемо ідентифікувати себе з Марією та апостолами більш особисто та конкретно, ніж зазвичай. Як і вони, багато хто з нас провели Великий піст і Великдень у карантині, збиралися в малі групи разом з Марією, в молитві, служінні та очікуванні надії. Пандемія коронавірусу наклала обмеження на наш рух і наше служіння на відміну від чого, що ми коли-небудь відчували раніше. Але ці обмеження не "закрили" нашу місію! Натхнені Святим Духом, ми брали участь у творчих та захоплюючих ініціативах, реалізуючи всі наявні у нас засоби: телебачення та радіо, соціальні медіа та електронну пошту, Інтернет та відеоконференції. Багато з нас також писали старомодні листи та частіше телефонували іншим, хто може бути більш ізольованим.

Наші спільноти, наші співпрацівники та наші родини не оминули впливу цієї пандемії. Наскільки я знаю, зараз 10 співбратів загинули від Covid-19. Щонайменше ще 20 хворих, хоча багато хто повністю вилікувавася. Мені надходять повідомлення про деяких місіонерів, та багатьох наших мирян, які загинули або одужують від Covid-19. Ця хвороба є у всьому світі. Хоча багато Провінційних Настоятелів просять мене не оголошувати їхні Провінції чи осіб, які загинули чи заражені, та я можу сказати, що ця хвороба поширилась у всьому світі та вплинула на нашу родину редемптористів у багатьох країнах та на різних континентах.

І на цьому зараження та пандемія не закінчилися! Хоча обмеження полегшуються у багатьох країнах, в інших вони лише починають відчувати вплив цієї пандемії. Ми продовжуємо поглиблювати свою солідарність з усіма жертвами, їхніми громадами та їх сім'ями. Нехай ми зростаємо в солідарності з усім зраненим світом!

Папа Франциск нагадує, що таке зараження коронавірусом може призвести до зараження також страхом, ізоляцією, і  фальшивим самозахистом. Він закликає нас приймати зараження Святим Духом - молитвою та служінням, солідарністю та привітністю. Я думаю, що святий Альфонс і святий Климент підтримали б цей заклик.

Ця П'ятидесятниця, зібрана в молитві з Марією та апостолами, разом зі святим Альфонсом і святим Климентом і з усіма нашими святими, блаженними, мучениками і святими чоловіками і жінками, тож нехай Святий Дух дарує нам благодать бути пророчими і справжніми Свідками Відкупителя: як знак солідарності для місії в нашому зраненому світі!

У Христі Відкупителі,

о. Майкл Брель, Генеральний настоятель Редемптористів

Адміністратор

Коментарі

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Помилка
Отакої! Схоже, виникла непередбачена помилка. Будь ласка, спробуйте знову або зверніться до адміністратора