emblem
Меню Закрити

Написати священику

(Тут ви можете запитати про свята, пости, сповідь, покликання, сімейні стосунки, Церкву та багато іншого)

Щорічний з'їзд Архибратства МБНП

У вересні 2017 року Синод єпископів Української Греко-Католицької Церкви розглянув звернення від Львівської провінції Редемптористів та вніс свято Матері Божої Неустанної Помочі у церковний календар. Блаженніший Святослав, глава УГКЦ, проголосив щорічне вшанування свята в першу неділю липня.

Одним із заходів, який відбувається щорічно напередодні свята є з'їзд Архибратства Матері Божої Неустанної Помочі. Цьогоріч, з огляду на карантинні обмеження, було проведено три локальних з’їзди, що проходили у трьох різних місцевостях: 27 червня - у Тернополі та Івано-Франківську, а 3 липня - у Гніздичеві, на Львівщині.

Варто підкреслити, що цьогоріч виповнюється 150 років від дня заснування Братства МБНП в Італії та 100 років від дня заснування Братства МБНП в Україні. Цей мирянський рух дуже активно діяв у часи підпілля УГКЦ. Члени Братств надавали свої домівки для богослужінь, самі супроводжували душпастирів у подорожах від хати до хати, зберігали та поширювали літературу і важливу інформацію тощо.

Сьогодні триває відновлення спільнот Архибратства, засновуються нові спільноти. З нагоди цьогорічних ювілейних дат було оновлено і видано Підручник для провідників та членів Архибратства.

Блаженний Василь Величковський, єпископ-редемпторист, говорив: «Дитина Марії ніколи не загине». Ці слова особливо відносяться до членів Братства, оскільки вони прилюдно посвятили себе Богородиці. Через акт посвяти Діві Марії та за Її прикладом, члени Братства стараються зберігати і виконувати Слово Боже, особливо у милосердному служінні  потребуючим.

Під час цьогорічного з'їзду учасники спільно перебували на молитві, спілкувались, брали участь в урочистій Святій Літургії, ділили радість спільного частування.

В часі Архиєрейської Св. Літургії у Гніздичеві, Преосвященний владика Григорій (Комар), звертаючись до членів Архибратства, сказав: «Те, що ви належите до Братства є виразним знаком, що ви не хочете втратити Марію, що хочете завжди бути з Нею, бо з Нею зайдете до щасливої вічності».

Завершилися з'їзди служінням Молебня до МБНП з урочистим прийняття нових членів Архибратства Матері Божої Неустанної Помочі та опісля молитвами, зокрема за покійних членів спільнот Архибратства.

о. Іван Левицький, ЗНІ

Адміністратор

Коментарі

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Помилка
Отакої! Схоже, виникла непередбачена помилка. Будь ласка, спробуйте знову або зверніться до адміністратора