emblem
Меню Закрити

Написати священику

(Тут ви можете запитати про свята, пости, сповідь, покликання, сімейні стосунки, Церкву та багато іншого)

Сам собі пекар!

Цікава екскурсія до приватної пекарні, де гостей зустрічає монах і пригощає запашним хлібом. А ще розповідає пізнавальні історії про хліб. Тим часом один із власників проводить майстер-клас по випіканню «троянд» та круасанів з різною начинкою.

Усе це – нова менська «родзинка». Щосереди бажаючі мають можливість посмакувати гарячою випічкою, яку зробили власноруч під час екскурсії та майстер-класу. Найактивніші екскурсанти – школярі. Наприклад, учні Дягівської школи та семикласники Менської гімназії. Отець Роман Халус, ЗНІ розповідає, як давно люди знайшли перший колосок і скільки тисячоліть тому та яким чином почали молоти борошно. А ще – як випадково з’ясувалася користь закваски для випікання пухкого хліба.

У цеху на школярів чекали вже заготовлені кульки тіста. Але спочатку екскурсанти пройшли веселу посвяту в пекарі: одягнули на голову санітарні берети, вимили руки і вимастили борошном обличчя один одного. Як зазначає співвласник пекарні Василь Кондаков, до творення хліба треба приступати не тільки з чистими руками, але й чистими помислами та серцем. Дітям цікаво обережно розкачувати тісто, надаючи йому різної форми, намащувати начинку, якось позначати свій круасан, щоб упізнати його після випікання. А поки все готувалося, отець Роман розповів про сучасне обладнання для вимішування тіста, для насичення борошна повітрям (щоб тісто було пишне), про печі, які подають звуковий сигнал про закінчення. Чимало цікавої інформації про різні форми для різних видів хліба та багетів. І про давні монастирські рецепти, яких дотримуються з точністю до грама. Не оминули нагоду переглянути короткий фільм про традиції українського народу, пов’язані з хлібом.

Коли розпахтілися майже готові «троянди» з вишневою начинкою та круасани з шоколадом та морозивом, у дітей закінчувалося терпіння. І ось нарешті в руках школярів запашні пухкі шедеври. Ще гарячі. І такі смачні!

А меняни та гості міста, які не потраплять на екскурсію, завжди можуть спробувати випічку за старовинними монастирськими рецептами у фірмовому магазині в центрі Мени.

З сайту Сусіди.City

Адміністратор

Коментарі

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Помилка
Отакої! Схоже, виникла непередбачена помилка. Будь ласка, спробуйте знову або зверніться до адміністратора