emblem
Меню Закрити

Написати священику

(Тут ви можете запитати про свята, пости, сповідь, покликання, сімейні стосунки, Церкву та багато іншого)

Різдвяне послання Отця Архимандрита

Брати і сестри у Христі, Нашому Відкупителі,

Вітання з Риму, коли ми готуємось святкувати Різдво, велике свято Втілення!

Для багатьох з нас Різдво цього року буде іншим. Ми всі усвідомлюємо обмеження, з якими стикаємось. Ми занадто добре знаємо багато втрат, які ми зазнали під час цієї пандемії. Деякі з нас знеохочені та стурбовані. Деякі навіть говорили про «скасування» Різдва! Брати і сестри, ми не могли б скасувати Різдво, навіть якби ми хотіли це зробити! Імператори та диктатори, війни та напасті всі намагалися скасувати Різдво в минулі століття, і їм це ніколи не вдалося. Бо Різдво не залежить від нас. Це залежить від Бога - це Божа ініціатива!

Цього Різдва нам потрібно відкрити очі на можливості, які ми, можливо, не помічали в минулому. Наші святкування будуть простішими, можливо, навіть тихішими та меншими. Але Бог приходить до нас у нашому розбитому світі сьогодні, подібно до того, як Ісус Христос народився у дуже розбитому і страждаючому світі понад 2000 років тому.

Бог відвідує нас сьогодні в наших сім'ях і в наших спільнотах. Бог приходить до нас в особах, яких ми так добре знаємо, і в незнайомцях, які можуть прийти до наших дверей, шукаючи допомоги - у бідних та в мігрантах, у дітях та у наших старших. І через нас Бог також відвідає інших.

Цього Різдва Папа Франциск запрошує нас заново мріяти про мрію про Бога і бачити цей світ таким, яким його бачить Бог - не нашими очима, а серцем.

Нехай цього Різдва ми визнаємо, що насправді найважливіше з усіх - те, що Ісус приходить як наш Викупитель і як наш брат, і що ми всі є братами і сестрами один для одного.

Будь ласка, не забудьте молитися один за одного і не забудьте молитися за мене.

Отримайте щедре благословення і радісне Різдво, де б ви його тільки святкували!

Архимандрит Михаїл

Адміністратор

Коментарі

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Помилка
Отакої! Схоже, виникла непередбачена помилка. Будь ласка, спробуйте знову або зверніться до адміністратора