emblem
Меню Закрити

Написати священику

(Тут ви можете запитати про свята, пости, сповідь, покликання, сімейні стосунки, Церкву та багато іншого)

"Різдво у ... липні"

З такою цікавою назвою відбувся з 2 по 6 липня 2018 р. п’ятиденний англомовний християнський табір для дітей у м. Ковелі на парафії бл. Миколая Чарнецького. Близько 60 дітей взяли участь в цьому заході. Ініціатором даного проекту є п. Ірина Іванкович, директор ШАХА. Надзвичайну місію організувало Релігійне товариство українців-католиків «Свята Софія» (США, ТСС А) разом з інструкторами Школи англомовних християнських аніматорів (ШАХА), що діє на базі Музейно-меморіального комплексу ім. Патріарха Йосифа Сліпого в с. Заздрість на Тернопільщині.

Організація табору була продумана надзвичайно цікаво з багатим і якісним підручним матеріалом. Кожний день ми розпочинали Св. Літургією в англійській мові. Додам від себе, що для мене як священика, це також був дуже цікавий і навчальний час. Читати Євангелію англійською, і навіть трохи проповідувати мені допомагали діти і аніматори. В нашому храму вперше лунала молитва: Lord, have mercy! На мою думку такі християнські табори з вивченням англійської мови дуже необхідні для наших парафій в Україні. Враження дітей неймовірні. Хоча не бракувало різних розваг в часі табору, але навіть щоб пострибати на батуті, треба було відгадувати загадки англійською мовою.

Ось як діти описують цей благословенний час:

«Дякую Богові за чудовий час, що нам подарувало ШАХА! Мені було цікаво почути історії про Різдво Ісуса англійською мовою. Ми провели гарний час і було цікаво співати англійською мовою» (Маринка, 8 р.)

«Мені було цікаво почути про Різдвяну карамельку. Ісус є нашим Пастирем і Відкупителем»   (Уляна, 12 р.)

«Мені сподобалось в таборі пісні англійською і батут з англійськими загадками» (Михайлик, 7 р.)

«Аніматори Анастасія Лук’янчук, Марія Крамар та Анастасія Блощинська (США) провели цікаву катехизацію про Різдво Ісуса» (Катерина, 13 р., допомагала аніматорам).

«Цілий рік я чекав початку табору, бо знав, що це ,як завжди, буде щось цікаве та захоплююче. Можна сказати, що я трошки помилявся, тому що це було набагато краще, ніж я очікував. Цьогорічний табір став для мене відкриттям, тому що він був англомовний і я мав можливість покращити свої знання, що в майбутньому житті знадобиться мені. Також спочатку мене здивувала тема табору "Різдво", але це було дуже пізнавально і потрібно, тому що ми завжди маємо пам'ятати і згадувати цю історію, навіть літом. Дуже мені сподобалися банси, різноманітні гуртки та "Велика гра". Можна говорити ще багато, але цього всього не було б без Релігійного товариства українців-католиків «Свята Софія» (США) і трьох аніматорів, які це все організували. ВЕЛИКЕ ДЯКУЮ ЗА ВСЕ!» (Назар, 11 р.)

Патріарх Йосиф Сліпий говорив:

«Поставте собі питання: що про вас одного дня скаже історія?»

І ми даємо відповідь з Ковеля: Дякуємо! Thank you very much!!! Cкладаємо щиру подяку від нашої парафії п. Ірині Іванкович, аніматорам, добродіям за вашу жертовну працю, за вашу Різдвяну історію про Народження Спасителя у липні. Молимось за вас всіх! Божого благословення і розквіту! Чекаємо на вас ще! Многая літа!

о. Михайло Іваняк, редемпторист

Адміністратор

Коментарі

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Помилка
Отакої! Схоже, виникла непередбачена помилка. Будь ласка, спробуйте знову або зверніться до адміністратора