emblem
Меню Закрити

Написати священику

(Тут ви можете запитати про свята, пости, сповідь, покликання, сімейні стосунки, Церкву та багато іншого)

Реколекції офлайн у рідних горах. Що може бути краще?

Минулих вихідних з 16-19 квітня 2021р. спільнота «Сім‘я Ізбавителя» провела цікаво і пізнавально свій час на реколекціях у с.Ямна. Реколектантом був отець Тарас Кшик.

Реколекції, то час у Великому пості, коли можна зібратися спільнотою та послухати науки від духовної особи та мати час для спільнототворення (teambuilding) і, звичайно, фізичного відпочинку.

Хто ті люди на фото і хто така спільнота «СІ»?

- То люди, християни, що росли при парафії отців редемтористів, ті, кому вже пізно до молодіжних спільнот та ще рано до Архибратства Матері Божої Неустанної помочі. То от ці люди і створили спільноту «Сім’ї Ізбавителя» - скорочено «СІ».

Для чого ми їхали на реколекції?

Бо ми хотіли дізнатися чогось нового спільно. Бо ми хотіли стати краще як спільнота. Бо ми збиралися стати трохи кращими самі. Темою реколекцій була «Спільнота».

Нам було запропоновано роздумувати як монахи в епоху середньовіччя про їх головний принцип: "Ora et labora" - "Молитися і працювати". Говорили про молитву і працю в нашому житті, а також про "і" між молитвою і працею, тобто про відпочинок.

Молитва.

Як християни ми віримо, що молитва - це розмова з Богом. Це праця і відпочинок одночасно. Це саморефлексія з Творцем, коли ми можемо отримати відповіді на питання та зрозуміти як ми рухаємося в житті.

Молитва також це праця, бо нам потрібно зробити певні дії, щоб молитися і почути "голос Бога". І це відпочинок, бо молячись можемо розслабитися від буденності і помедитувати.

Праця.

Як християни ми розпочинаємо важливу справу з молитви. І справжня праця це та, яка приносить задоволення. І ми маємо нашу працю в дечому як відпочинок.

Праця у нашому житті має бути не "каторгою", а "відпочинком".

І відпочинок.

Справжній відпочинок, потребує праці, щоб до нього підготуватися. Відпочинок, як рекреація (відновлення), а відновлення не є лежанням на ліжку чи сном. Це праця - відновлення через спілкування.

І нарешті спілкування.

Це основний засіб для "Ora et labora". Без спілкування немає правдиво доброї ні молитви, ні праці, ні відпочинку.

Отож, молимося, працюємо, відпочиваємо. І разом з цим спілкуємося, спілкуємося, спілкуємося.

Кому цікаво доєднатися до спільноти «СІ» або дізнатися про нас більше запрошуємо до сторінок у інстаграмі та фейсбуці .


Адміністратор

Коментарі

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Помилка
Отакої! Схоже, виникла непередбачена помилка. Будь ласка, спробуйте знову або зверніться до адміністратора