emblem
Меню Закрити

Написати священику

(Тут ви можете запитати про свята, пости, сповідь, покликання, сімейні стосунки, Церкву та багато іншого)

Помер о. Михайло Шевчишин

У неділю, 31 січня 2021 р. на 90 році життя упокоївся у Бозі наш співбрат о. Михайло Шевчишин, редемпторист.

Просимо всіх про молитву за упокій померлого раба Божого.

Вічна йому память!

 

 

 

 


Розпорядок заупокійних богослужінь за о.Михайлом Шевчишином, ЗНІ:


Понеділок, 1 лютого 2021 - храм Успіння Пресв. Богородиці, м.Тернопіль, вул. Острозького, 55.
8:30 - заупокійна св. Літургія
19:00 - чернечий парастас
Протягом дня можна молитовно попрощатися з покійним о. Михайлом у храмі Успення.

Вівторок, 2 лютого 2021 - перевезення домовини до Львова.
13:00 - чин чернечого похорону у храмі свщмч. Йосафата, вул. Замарстинівська, 134, Львів.

Опісля, поховання на чернечому цвинтарі Редемптористів на Збиранці (Голосківське кладовище).


Біографія о. Михайла Шевчишина

 

Михайло Шевчишин народився 28 липня 1931 року в селі Дмитровичі, біля Судової Вишні, Мостиський р-н, Львівська обл.

В сім’ї Григорія (1894 р.н.) та Катерини (з дому Малявська, 1898р.н. ) крім Михайла було ще п’ятеро дітей: троє дочок і двоє синів. Початкову освіту отримав у своєму селі – Дмитровичах. Пізніше навчався в Судовій Вишні, де отримав неповно середню освіту. Після цього в 1947-1951 рр навчався у Львові уветеринарному технікумі. Коли в 1946 році місцевий парох підписав православ’я, родина Шевчишинів перестали ходити до храму.

Натомість в село приїздили редемптористи: о. Богдан Репетило, о. ВасильРудка, о. Євген Пелех. Саме так Михайло познайомився з редемптористами. В 1947 році він їдедо Львова на навчання в технікумі. У Львові підтримує зв’язки із о. Богданом Репетилом до його арешту в 1949 р. В 1951 р. Михайла призвали до лав радянській армії. Службу проходив в артилерійських військах у Білорусії. В часі служби вів переписку із отцем Богданом Репетилом, який на той час був на засланні. Деякі листи потрапили до НКДБ, за що молодого солдата не раз викликали на розмову.З війська повернувся у 1954 році і поселився у Львові.

Влаштувався працювати на Львівську залізницю. З 1956 до 1966 жив у Львові на вул. Простій разом із о. Євгеном Пелехом, редемптористом. Властиво від цього часу розпочалась його підготовка до священства.

В 1966 р.редемптористи купили дім по вул. Лісній 17, де створили малу спільноту із чотирьох осіб. Михайло був одним із них. На свято Переображення у 1966 р. отримав дияконські свячення з рук блаженного вл. Василія Величковського та одночасно облечини. Все відбувалось у Зимній Воді в будинку по вул. Артилерійській в помешканні бр. Авксентія Кінащука. Магістром був о. Михайло Лемішка, зя ким відбувались регулярні зустрічі. В 1967 р. склав перші обіти та 1 березня 1970 р. отримав священичі свячення з рук вл. Володимира Стернюка.

В часі підпілля служіння священика поєднював із працею на залізниці. Так тривало до 1989 р. Тоді отець Михайло звільнився, щоб мати більше часу і можливостей для служіння. Того ж року восени став адміністратором громади в м. Белз, де був до липня 1992 р. Служив також в с. Тяглів.

В липні 1992 року переїхав до Тернополя, та був настоятелем редемптористів, які обслуговували новостворену парафію Матері Божої Неустанної Помочі та Успіння Пресвятої Богородиці. З вересня 1993 р. настоятель спільноти при храмі Успіння ПБ. Ним залишався – за короткою перервою в 1996 р. – до 2005 року. Багато часу присвячував місійному служінню, роз’їжджаючи з парафіяльними місіями та реколекціями. З 2005 року проживав у спільноті Успіння ПБ в Тернополі. Останній рік життя хвороба змусила отця Михайла не покидати навіть межі власної келії. 31 січня 2021 року на 90 році життя Господь покликав о. Михайла, свого слугуі співпрацівника у ділі Відкуплення, до вічності.

 

Адміністратор

Коментарі

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Помилка
Отакої! Схоже, виникла непередбачена помилка. Будь ласка, спробуйте знову або зверніться до адміністратора