emblem
Меню Закрити

Написати священику

(Тут ви можете запитати про свята, пости, сповідь, покликання, сімейні стосунки, Церкву та багато іншого)

Помер о. Іван Білик

Сьогодні, 28 лютого 2023р. на 83 році життя відійшов до вічності о. Іван Білик, редемпторист.

15 травня 1940 - 28 лютого 2023

Іван Білик народився 17 травня 1940 р. у с. Квасинина (зараз територія Польщі) у багатодітній сім'ї.

Згодом батьки Семен та Параскевія (Глив’як) з 4 дітьми змушені переселилися в с. Тарнава через політичні угоди Польщі та Радянського Союзу. Після арміїі, вирушає на заробітки у Київ: будував метро та працював водієм тролейбуса.

В 60-их роках у Львові контактує із підпільними священниками-редемптористами, працюючи також водієм тролейбуса. Згодом сам виявив бажання вступити до монастиря.

28 серпня 1968 року разом із Михайлом Хрипою прийняли обряд облечин і розпочали новіціят. Магістром був о. Михайло Лемішка. 31 серпня 1969 року склав перші обіти та розпочав навчання у підпільній семінарії, паралельно працюючи на різних роботах: наладчик-майстер на ткатцкій фабриці, тощо. Вічні обіти склав 31 серпня 1972 року.  Ще через три роки 17 серпня 1975 року із рук вл. Володимира Стернюка отримав священичі свячення.

З того часу розпочалось підпільне душпастирство, під пильним поглядом КДБ (постійні обшуки, виклик тощо) на околицях Перемишлянщини. Із виходом Церкви з підпілля о. Іван служив на парафіях у селах Коросно, Унів, Якторів та Великий Полюхів.

З березня 1993 року о. Іван разом із о. Миколою Гнатишаком розпочали служіння в Івано-Франківську.

В 1996 році він виїхав до Великобританії для служіння серед українських емігрантів у Лондоні. Тут о. Іван провів довгих 25 років служінь. Після того в 2021 році повернувся в Україну і він оселився в монастирі св. Альфонса у Львові та допомагав у служінні у львівських храмах редемптористів.

В січні 2023 року в наслідок важкої хвороби отця оселили в домі старців у смт. Брюховичі, де він і помер 28 лютого 2023 року.

Похоронні богослужіння:

  • Похорон отця Івана відбудеться 1 березня у храмі свщм. Йосафата, о 11:00. Очолить похоронні богослужіння митр. Ігор Возняк.
  • Похованим отець Іван Білик буде на Голосківському кладовищі (Збиранка) у м. Львові серед своїх спібратів.

Зі святими упокой, Христе, душу новопреставленого ієромонаха Івана.

 

Адміністратор

Коментарі

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Помилка
Отакої! Схоже, виникла непередбачена помилка. Будь ласка, спробуйте знову або зверніться до адміністратора