emblem
Меню Закрити

Написати священику

(Тут ви можете запитати про свята, пости, сповідь, покликання, сімейні стосунки, Церкву та багато іншого)

Передріздвяні реколекції на Голоско

Вифлеємська зірка вже зайнялась на небосхилі. Душа з глибоким трепетом чекає світла, що осяє темряву посеред ночі. Переживаємо цю величну містерію щороку, але нераз, заклопотані приготуваннями земними, порядками і кулінарними змаганнями на кращу господиню, переживаємо Різдво лише у його зовнішньому прояві – як традицію і ритуал.

Цього року я, як ніколи, відчула потребу у приготуванні до Різдва подбати в першу чергу про свою душу. Свідомо шукала різдвяних реколекцій, і Бог, відгукнувшись на мою потребу, привів мене на реколекції «Дозволь Ісусові зустріти Тебе», організовані о. Михайлом Іваняком та сестрами Марією Кінас та Іванною Дмитрів.

Духовний досвід, пережитий на цій зустрічі, надзвичайно цінний. Він у благодатній тиші монастирських стін, можливості побути наодинці з собою і почути своє серце, у глибоких духовних науках, переплетених з цікавими науковими фактами і надзвичайно теплим креативом у кожній деталі, у молитві-медитації, що допомагає зосередитись на теперішньому моменті – єдиному моменті, де є присутній Бог, де нема пам’яті про минулий гріх, почуття провини чи тривоги про майбутнє, у тихому спілкуванні з чудовими людьми, у діленні та духовних розмовах з сестрами, у Тайні Сповіді, в обміні позитивом з усіма сопричасними, і не в останню чергу в можливості подбати про Храм Святого Духа - своє власне тіло, а це – повноцінно виспатись і відпочити від щоденних клопотів і домашніх обов’язків.

Так хочеться не розгубити жодної краплинки цього досвіду у повсякденній метушні і, як сказала сестра Марія, «бути трохи містиком, щоб щоденно бачити присутність Бога у нашому житті», щоб, керуючись лише довірою, іти з Ним за руку крізь темряву і невідомість найважчих життєвих ситуацій, як ті мудреці, що йшли вночі за світлом Вифлеємської зірки.

Іванна Дячок, Дрогобич

Адміністратор

Коментарі

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Помилка
Отакої! Схоже, виникла непередбачена помилка. Будь ласка, спробуйте знову або зверніться до адміністратора