emblem
Меню Закрити

Написати священику

(Тут ви можете запитати про свята, пости, сповідь, покликання, сімейні стосунки, Церкву та багато іншого)

Офіційне повідомлення ЗНІ !!!

Повідомлення про знайдені зброю та вибухівку у храмі Різдва Пресвятої Богородиці у Бердянську - фейк!

Дорогі друзі, дорогі брати і сестри у Христі.

 17 листопада 2022 із відкритих   соціальних мереж нам стало відомо,  що у переддень (16 листопада) у  Бердянську російськими службами було затримано двох священників-редемптористів о.Івана Левицького та о.Богдана Гелету. Саме від 16 листопада з ними було втрачено контакт.

 

А 23-24 листопада у мережі розмістили відеофрагмент допиту о.Івана Левицького, де на лиці священника помітно наслідки фізичного і психічного виснаження. До сьогодні не відомим нам залишається місцезнаходження обох священників. Також від моменту арешту священників зв’язок з ними повністю втрачено, що вказує на їх абсолютну ізоляцію. 

Двоє священників належать до міжнародного Згромадження Найсвятішого Ізбавителя (Редемптористи) і служили у Бердянську у греко-католицькому храмі Різдва Пресвятої Богородиці. Від початку широкомасштабної війни 24 лютого 2022 року та згодом від переходу міста під контроль російських військових, отці вирішили залишитись, щоби продовжувати молитися разом з людьми, надавати духовну та гуманітарну опіку нужденним і біженцям, кількість яких у місті збільшувалась.

Від 23 листопада російські засоби масової інформації почали поширювати репортажі про те, нібито на території храму Різдва Пресвятої Богородиці та у погребі будинку, де мешкали наші священники, працівниками Росгвардії було знайдено зброю та вибухівку.

Без сумніву, результати обшуків у греко-католицькому храмі у Бердянську, проведені у відсутності священників Івана та Богдана, є сфабрикованими та неправдивими. На тг-каналі «Лєнта новостєй Бердянска» було розміщено повідомлення, яке зраджує замовний характер цього обшуку, адже протиставляє результати обшуків «в Лаврі і храмах УПЦ Московського патріархату» та «у храмі, який контролюється з Києва і де знаходять вибухівку і зброю».

Слід зауважити, що виготовлення та поширення вищезгаданих репортажів про результати обшуків у греко-католицькому храмі у Бердянську з’явились після проведених 22 листопада працівниками СБУ обшуків у Києво-Печерській лаврі.

Заявляємо, що повідомлення про знайдені зброю та вибухівку у греко-католицькому храмі Різдва Пресвятої Богородиці як також і екстремістську діяльність обох священників у Бердянську не відповідають дійсності та скеровані на те, щоби дискредитувати Українську Греко-Католицьку Церкву, її вірних та священників у Бердянську та на непідконтрольних Україні територіях.

Священники Іван та Богдан здійснювали виключно душпастирське та соціальне служіння для греко- та римо-католиків у м. Бердянську, до чого були офіційно призначені своїми настоятелями та церковною владою і до часу їх затримання до них не було претензій.

Звертаємося до представників російських органів влади у Бердянську та усіх, кому це під силу, посприяти негайному звільненню ув’язнених священників Івана Левицького та Богдана Гелету.

Адже насилля і неправда сіють страх, несуть розруху та смуту. Лише диявол діє, використовуючи насилля, брехню і страх, бо «він душогубець від початку і правди він не тримається, бо правди нема в ньому» (Йо 8,44).

Пресвята Богородице, Мати Неустанної Помочі, захисти полонених і поверни додому неушкодженими!

26 листопада 2022

Уряд Львівської провінції Згромадження Редемптористів УГКЦ

Адміністратор

Коментарі

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Помилка
Отакої! Схоже, виникла непередбачена помилка. Будь ласка, спробуйте знову або зверніться до адміністратора