emblem
Меню Закрити

Написати священику

(Тут ви можете запитати про свята, пости, сповідь, покликання, сімейні стосунки, Церкву та багато іншого)

Молитва Словом Божим

З 14 по 22 жовтня 2018 р. у Гошівському монастирі сестер Пресвятої Родини відбулися реколекції Lectio Divina для сестер різних згромаджень УГКЦ і РКЦ. Учасники реколекцій мали можливість вдивлятися у Слово Боже через Євангеліє Ісуса Христа: від Марка, під проводом о. Романа Жиравецького, ЗНІ та від Матея, під проводом о. Михайла Іваняка, ЗНІ. Духовні розмови допомагав провадити о. Сава Масник, студит.

 

 

Відгуки учасниць реколекцій:

 

Щиро вдячні за чудово організовані реколекції, які стали глибоким духовним збагаченням для сестер різних згромаджень, як УГКЦ та РКЦ. Ми, учасники реколекцій дякуємо за духовну формацію, гарні умови побуту, тишу і мовчання. Молимося і очікуємо продовження таких реколекцій в майбутньому. Хай Господь благословить вашу працю і старання.

 

Завжди вірю, що реколекції – особливий час, спланований Богом, тому з яким серцем і думками я б не входила в них, намагаюся вслухатися і вдивлятися, що Господь мені приготував. Цього разу Господь показав мені простоту і близькість Слова у щоденному звичайному житті. Я наново почула запрошення Ісуса йти за Ним. Ісус прийшов до моєї Галилеї, увійшов у човен мого життя, моєї особистої історії, щоби покликати мене за собою, зробити мене своїм учнем. І хоч у мені живе багато страхів, невпевненості, сумнівів, я пережила близькість Ісуса, відчула Його любов до мене і прийняття мене такою, яка я є сьогодні, в цій конкретній хвилині. Ісус потребує мене і терпеливо вчить, виховує моє довір’я до Нього, поглиблює мою віру. Ісус мене визволяє з темряви і смутку, заохочує до нового життя, і використовує для цього всі середники –  щирість і простоту отця провідника, неймовірно теплі сонячні дні, смачну кухню сестер, чудесні краєвиди – все творило гармонію Слова, котре втілюється в моє сьогодні. І не маю боятися, бо я – таки учень, а Господь мене у всьому випереджує і перший приходить до Галилеї.

Дякую Богові за можливість цих реколекцій, за отців Романа, Саву, Михайла, за їх вірність Слову і служіння Йому, за сестер Пресвятої Родини, котрі щедро прийняли нашу реколекційну групу й радо нам у всьому допомагали. Дякую усім настоятелям, котрі благословили нас на ці реколекції, та добродіям, завдяки яким ми не відчували нестачі тепла та їжі. І, дай Боже, нам всім зростати у Божій милості та ділитися нею взаємно.

Хочу поділитися кількома думками про реколекції Lectio Divina в Гошеві у сестер Пресвятої Родини. Найперше, дякую Богові за те, що мала можливість у тиші і молитві провести цих 8 днів. Особливо хочу подякувати Раді Вищих Настоятелів за організацію реколекцій та сестрам Пресвятої Родини, які люб’язно прийняли реколектантів у своєму домі та подбали про «служіння Марти». Чудові краєвиди Гошева і сонячна погода сприяли кращому заглибленню в Боже Слово та допомагали пережити особливе єднання з Богом. Такі реколекції є великим скарбом для нашої Церкви, сприяють духовному і психологічному розвитку монашества. Дуже важливою на таких реколекціях є тиша, в якій слухаємо Божий голос і до неї слід підходити якнайретельніше. Хочу побажати собі і всім нам зростати в пізнанні Бога, щоб жити любов’ю!

с. Вінкентія Козак, ЗСПР

Адміністратор

Коментарі

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Помилка
Отакої! Схоже, виникла непередбачена помилка. Будь ласка, спробуйте знову або зверніться до адміністратора