emblem
Меню Закрити

Написати священику

(Тут ви можете запитати про свята, пости, сповідь, покликання, сімейні стосунки, Церкву та багато іншого)

Місії в с. Гірське

В рамках святкування 200-літнього ювілею храму з 9 по 17 жовтня 2021р. на парафії Покрови Пресвятої Богородиці с.Гірське проходили місії.

Місіонери, монахи Згромадження Найсвятішого Ізбавителя о. Михайло Іваняк, о. Мирон Шевчук, о. д-н Михайло Кирич, та монахині Найсвятішого Ізбавителя с. Юстина Дубіль і с. Анна-Марія Соболь доклали багато зусиль, для того щоб парафіяни заново пережили зустріч з Богом і переосмислили свої стосунки з Ним. Варто зауважити, що попередні місії відбувались на парафії ще в далекому 1926 році, які провадили теж отці редемптористи.

В суботу, 9 жовтня, вірні храму на чолі з парохом о.Василем Подобівським, зустріли гостей, які привезли з собою мощі блаженного священномученика Миколая Чарнецького та образ Матері Божої Неустанної Помочі. Весь пастирський уряд на період місій о.Василь передав у руки гостей. Ключ від дверей храму отримав о.Михайло Іваняк, який очолив місійну групу.

Впродовж цього часу парафіяни мали можливість щодня брати активну участь у ранішніх та вечірніх богослуженнях, які служили отці місіонери, а співали сестри-монахині, розважати над місійними науками для жінок, чоловіків, дітей та молоді. В програмі місій відбувалися: молитовний чин за уздоровлення, помазання освяченою олією, благословення мощами бл. Миколая Чарнецького, відновлення хресних та подружніх обітів, молитва за померлих та похід на цвинтар.

Місіонери несли Слово Боже до домівок парафіян, відвідували хворих, відслужили чин похорону колишнього паламаря.

Щодня сестри Юстина і Анна-Марія з о.д.Михайлом відвідували дитячий садочок, проводили уроки в Гірському НВК, де в доступний і цікавий спосіб ділилися з дітьми правдами про Бога, збагачуючи духовний світ дітей любовʼю до Бога та ближнього, а також спілкувалися з вчителями. Не оминули місіонери і сільську амбулаторію та місцевих підприємців.

Незабутнє враження справила на людей Хресна дорога вечірніми вулицями села із запаленими свічками, страсними піснями та розважаннями над стражданнями Спасителя.

На храмовий празник очолив Божественну Літургію і виголосив проповідь о.Мирон Шевчук. А на завершення Святої Місії, в неділю, вл.Тарас Сеньків відслужив Архиєрейську Літургію, виголосив душпастирське слово та разом із священниками Рудниківського деканату і отцями-редемптористами посвятив місійний хрест та уділив своє архипастирське благословення.

Святкування ювілею завершилось духовним концертом у виконанні о.Вітольда Левицького, пароха парафії Серця Ісуса і Серця Марії м.Долина.

Парафіяни парафії Покрови Пресвятої Богородиці с.Гірське разом із священниками о.Василем Подобівським та о.Іваном Василишином вдячні Господу за те, що торкнулися цього історичного моменту, ювілею нашого храму, владиці Тарасу за душпастирський візит, отцям і сестрам редемптористам за чудові місії, священникам Рудниківського деканату за спільну молитву та отцю Вітольду за духовний концерт.

Дякуємо всім за цей чудовий, проведений з Богом час, коли Господь постукав до серця кожного з нас, за час призадуми та єднання душі з Богом.

Адміністратор

Коментарі

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Помилка
Отакої! Схоже, виникла непередбачена помилка. Будь ласка, спробуйте знову або зверніться до адміністратора