emblem
Меню Закрити

Написати священику

(Тут ви можете запитати про свята, пости, сповідь, покликання, сімейні стосунки, Церкву та багато іншого)

Інтернаціональна зустріч редемптористів

З 25 по 28 жовтня 2019р. відбулась інтернаціональна зустріч братів-редемптористів у Міхайловце-Стропкові (Словаччина). На зустрічі з від Львівської провінції були 5 братів та отці: Ігор Павлій і Роман Лагіш. Також були брати з Польщі, Чехії, Словаччини, Німеччини та Англії.

Гостинно приймав і провадив зустріч віце-провінціал Міхайловце, о. Метод Лукачік, редемпторист. Брали участь у зустрічі: секретаріат у справах братів Європейської конференції редемптористів, бр. Джефрі Ролл, дорадник генерального уряду та о. Йоханнес Роммельт, генеральний координатор Європейської конференції редемптористів.

Ціль зустрічі – поділитись своїм покликанням, досвідом служіння, обговорити поточний стан справ у Згромадженні редемптористів та перспективи подальшого служіння.  Ну і просто побути разом. Розпочали молебнем,  молитовним чином з намащенням олією до бл. Метода Трчки, редемпториста та Святою Літургією. На наступний день бр. Джефрі Ролл представив документ останньої Генеральної капітули про братів. Згромадження редемптористів на цей час налічує 4850 осіб, з них 346 братів (108 в Європі). Розглянули згідно нового документу: присутність братів в урядах, можливості богословських чи інших студій, можливості створення на рівні провінції секретаріату покликань братів чи , принаймні, присутність брата у секретаріаті покликань, пропагування покликання брата. Особа брата є дуже важливою для Згромадження, адже найперше присутність брата у спільноті підносить дух братерства,  дарує радість і свідчення Відкуплення. О. Йоханнес Роммельт представив апостольський пасторальний план Згромадження редемптористів який був прийнятий на зустрічі протоігуменів і членів урядів в Кортоні (Італія), яка відбулась нещодавно. Згідно нього, місійними пріоритетами редемптористів є: молодь; мігранти; особи, які відкинуті на маргінес суспільства; в’язні; бідні; сексуально скривджені особи. Документ особливо звертає увагу на душпастирство родин, молодіжне душпастирство, соціальне служіння також тим, хто не є в Церкві та особам, діткненим війною. Основа -  нести Христа у секуляризований світ і слухати.

Цю місію також виконують сестри, які живуть нашою духовністю та миряни, тобто ціла редемптористична родина. Апостольський план анімує можливості  такого різноманітного служіння редемптористів. У неділю учасники зустрічі мали культурно-пізнавальну програму. Протягом цілого дня відвідували Бардіїв (старовинне містечко занесене до списку світової спадщини ЮНЕСКО), Стару Любовню (тут є монастир і церква редемптористів), Літманову (відпустове місце) та Кежмарк (монастир контемплятивних редемптористок). Багато співбратів здебільшого  давно знали один одного і нечасто бачились, тому зустріч була вельми цікавою і веселою.

бр. Анатолій Качалаба, редемпторист

 

Адміністратор

Коментарі

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Помилка
Отакої! Схоже, виникла непередбачена помилка. Будь ласка, спробуйте знову або зверніться до адміністратора