emblem
Меню Закрити

Написати священику

(Тут ви можете запитати про свята, пости, сповідь, покликання, сімейні стосунки, Церкву та багато іншого)

Храмове свято в Антверпені

В Неділю Самарянки, 26 травня 2019 р., греко-католицька громада міста Антверпен, яка названа на честь покровителя святого Миколая, святкувала своє храмове свято.

Опісля спільної святкової Литії,  Ростислав Ломпас, який є семінаристом в місті Лювен, підготував коротку розповідь про народження, життя та смерть святого, що було гарною нагодою вкотре пересвідчитися в тому, якого великого покровителя та заступника перед Богом має наша парафія. 

Згодом розпочалася Свята Літургія. Вірні парафії святого Миколая єдналися в молитві з подяками один за одного, за священство та за служіння разом в цьому «великому місті», як любить говорити про Антверпен владика Борис Ґудзяк.

До парафії завітав в гості отець Іван Данчевський із Генту, щоби привітати із храмовим святом та також поділитися Божим Словом:

«Сьогоднішнє свято є особливим парафіяльним днем у нашій церкві, куди кожний з вас поспішає, я сподіваюся, щонеділі, щоби зустрітися з Богом. Щоб задуматися чи я правдиво зустрічаюся з Богом, чи я виходжу змінений у світ, чи маю переконання і силу свідчити про Живого Бога, який про мене знає всю правду».

Отець Іван закликав на Літургії молитися за те, щоб ми, як спільнота, завжди щиро переживали моменти зустрічі з Богом, які б змінювали нас і світ навколо. 

Отець Руслан Піх, ЗНІ, настоятель греко-католицької громади Антверпена, у своєму слові також наголосив на важливості відкритого  діалогу з Богом та один із одним. Щоби ми, незважаючи на кілометри відстані від нашого дому в Україні і нашої рідної парафії, творили спільноту тут і зараз, відчували за неї відповідальність, наповнювали її життям та любов‘ю один до одного. 

На завершальній частині святкування парафіяльного свята, віряни мали спільний пік-нік, де згодом був традиційно розіграний "Кубок Парафії". Переможців іменували призами у вигляді самого ж кубка та медалей. 

Від цієї неділі, так як погода вже почала сприяти проведенню футбольних турнірів, матчі будуть проводитися частіше. Користуючись нагодою запрошуємо долучитися до «Ліги Парфіян-Чемпіонів» також і інші парафії, будемо завжди раді вас вітати. 

А сьогодні дякуємо Богу за день та один одному за один одного! 

Наталія Москаленко, служба комунікації Паризької єпархії

Адміністратор

Коментарі

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Помилка
Отакої! Схоже, виникла непередбачена помилка. Будь ласка, спробуйте знову або зверніться до адміністратора