emblem
Меню Закрити

Написати священику

(Тут ви можете запитати про свята, пости, сповідь, покликання, сімейні стосунки, Церкву та багато іншого)

Дзвени на Божу славу, на радість ангелам і нам

«…Дзвени-дзвени на Божу славу, на радість ангелам і нам»

Особливо урочистим стало богослужіння Неділі перед Різдвом, 5 січня 2019 р. для ковельських греко-католиків. Цього дня до храму священномученика Василія (Величковського), що на Сільмаші, завітав із пастирським візитом преосвященний єпископ Йосафат (Говера), екзарх Луцький. Причина архипастирських відвідин особлива – парафіяни запросили владику для освячення трьох милозвучних дзвонів, що були придбані за доброчинні пожертви численних вірних.

У святині була звершена Архиєрейська Божественна Літургія, котру з владикою Йосафатом співслужили о. Михайло Гасяк, ЗНІ, та о. Іван Дутка. На богослужіння зібрались вірні обох греко-католицьких парафій міста. Своїм молитовним співом Літургію супроводжував хор храму блаженного Миколая Чарнецького.

У проповіді після Євангелія, яке цієї передріздвяної неділі оповідало родовід Ісуса Христа, преосвященний архиєрей пояснював важливе значення доброго прикладу старозавітніх праведників для життя християн сьогодні. Також владика Йосафат наголосив на важливій ролі дзвонів у житті парафіяльної спільноти, котрі своїм голосом закликають всіх вірних до слухання Божого слова.

По завершенні Служби Божої вся громада процесійно вийшла до альтанки-дзвіниці, котра будується на церковному подвір’ї. Тут до молитви приєднались також ченці-францисканці о. Олександр Лукащук та бр. Станіслав Куберський з ковельської римо-католицької парафії святої Анни. У альтанці-дзвіниці преосвященний владика відслужив чин благословення дзвонів. Храмовим благовісникам було надано імена святих Євгенія, Михаїла та Йоана, окроплено свяченою водою та помазано святим великим миром. До Господа Бога пролунали прохання про те, щоб усі, хто чутиме звуки цих дзвонів, «укріпилися в благочесті і вірі, мужньо стали проти всіх диявольських замірів і перемогли їх, (…) до церкви ж на молитву вдень і вночі поспішно ведені були». Опісля духовенство та вірні мали змогу вперше подзвонити у новоосвячені дзвони. Святкування завершилось виголошенням вдячності жертводавцям та приязним взаємним спілкуванням.
 

о. Іван Дутка

Адміністратор

Коментарі

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Помилка
Отакої! Схоже, виникла непередбачена помилка. Будь ласка, спробуйте знову або зверніться до адміністратора