emblem
Меню Закрити

Написати священику

(Тут ви можете запитати про свята, пости, сповідь, покликання, сімейні стосунки, Церкву та багато іншого)

Воскресіння Христове

Котрі ж прийняли його, тим дало право дітьми Божими стати, які вірують в ім'я його.

Йо 1,1-18

Сьогодні святкуємо найбільшу подію в історії спасіння – воскресіння Ісуса з мертвих. Бо це перемога добра над злом і життя над смертю. Найглибший зміст цієї події представлено у головній пісні на честь воскресіння: „Христос воскрес із мертвих, смертю смерть подолав і тим, що в гробах, життя дарував”. Воскресіння Ісуса – найвеличніша подія, бо вона дарує нам життя вічне. Бо яке найбільше щастя людини: коли тебе щиро, правдиво люблять і ти живеш вічно. Життя – це найвища цінність, за яку бореться кожна людина. А смерть і воскресіння Господа – найбільша любов Бога до нас, бо Він все зробив, щоб ми були з Ним завжди.

Святкуючи Пасху, важливо уважно придивитися до Ісуса, Який є в центрі цієї події і запитати себе: Хто Він є? Ким для мене є Христос, що воскрес із мертвих? Чи Він просто Бог, Який сильніший від смерті. Або тільки Божий Син, що прощає гріхи й оздоровляє хворих.

Для віруючої людини, воскреслий Ісус є більше, ніж Божественною особою. Через народження у людському тілі, смерть і воскресіння Христос перетворив своє Божество у безмежний дар любові, Бог став приятелем для людини, Який не панує над нею, а служить їй для життя вічного. По це Господь виразно сказав: „Син Чоловічий прийшов не на те, щоб Йому служили, а служити й віддати своє життя як викуп за багатьох” (Мр 10,45). А на Тайній вечері Ісус промовив до апостолів: „Тож слугами вже не називатиму вас: слуга не відає, що його пан робить. Називаю вас друзями, бо я об'явив вам все, що чув від Отця мого” (Йо 15,15). Христос справді наш найкращий приятель, бо на хресті віддав за нас своє життя, щоб ми жили вічно. Він дав нам приклад правдивої дружби, першим виконав слова своєї науки: „Ніхто неспроможен любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає” (Йо 15,13).

Коли в дорогого приятеля важлива подія, ми вітаємо його найкращими подарунками.

Ісус – найкращий друг людини, тому вітаймо Його сьогодні щирою любов’ю у серці: „Ти воскрес із мертвих, перемігши смертю смерть, і Твоя любов дарувала мені життя вічне”. Тому я радію твоїм воскресінням – даром безмежної любові до мене і прославляю Тебе. Амінь.

о. Михайло Чижович, редемпторист

Адміністратор

Коментарі

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Помилка
Отакої! Схоже, виникла непередбачена помилка. Будь ласка, спробуйте знову або зверніться до адміністратора