emblem
Меню Закрити

Написати священику

(Тут ви можете запитати про свята, пости, сповідь, покликання, сімейні стосунки, Церкву та багато іншого)

Воскресіння Господнє

Благодать же та істина прийшла через Ісуса Христа.

Йо 1,1-17

 

Свято Воскресіння Ісуса Христа має багато назв. Коли прочитаємо тексти молитов Воскресної Утрені чи стихир Пасхи, то знайдемо там багато різних його визначень: Воскресіння день, Пасха, Великдень, день Царський і Господній. Це свідчить про велич і значення цієї події в історії спасіння та сьогодні.

Воскресіння Господа з мертвих – це також торжество перемоги добра над злом, життя над смертю, тим самим свято надії на краще, щасливе майбутнє. Це воскресіння нашої надії на краще життя разом з Ісусом через наше духовне воскресіння. Бо Ісус Христос, воскреснувши третього дня з мертвих, відновив нам вхід до неба, утвердив у нас віру та оживив надію, що зможемо осягнути життя вічне – знову стати членами спільноти любові людини з Богом.

Надія потрібна нам не тільки у справах життя вічного, а також сьогодні, коли очікуємо кращої долі України, зокрема завершення війни. Наше земне життя й вирішення різних справ особистих і державних тісно пов’язане з відповідними керівниками держави на місцевому чи вищому рівнях та державними законами. Однак життєвий досвід показує, що жоден керівник не може вирішити все й успішно. Також найкращі людські закони не можуть забезпечити, гарантувати порядок у світі. Людських зусиль завжди недостатньо, щоб збудувати щасливе й мирне життя в державі. Жодна людина не може всього передбачити й захистити себе від усіх небезпек.

Воскресіння Ісуса з мертвих ще раз переконує нас, що справжнє добро можна здобути тільки з допомогою Господа Бога. Про це розповідає нам автор псалма: ,,Ті, що надіються на Господа, - як гора Сіон, що не захитається повіки” (Пс 124,1). Бо саме Він є джерелом всякого добра – матеріального й духовного, Він має шлях, яким можна впевнено здобути його й тільки Христос може надійно захистити здобуте добро й шлях до нього. Ісус як Бог, його закон і цінності не залежать від осіб чи обставин у світі, впливу зла: неправди, крадежі, корупції тощо.

Надія на Христа – це впевненість, що Він вірний своєму слову, нічого не робить для власної користі, а лише для нашого добра, довіритись Йому, дотримуючись слів науки Ісуса та прикладу Його життя.

Цю правду апостол Павло описав такими словами: „Бо коли ми живемо, для Господа живемо; і коли ми вмираємо, для Господа вмираємо. Отож, чи ми живемо, чи вмираємо, ми Господні. На це бо Христос умер і воскрес, щоб і над мертвими, і над живими панувати” (Рм 14,8-10), „Бо коли ми віруємо, що Ісус умер і воскрес, тож так і тих, які поснули в Ісусі, Бог приведе з ним” (1 Сл 4,14).

Те, що чинив Ісус Христос і чого досягнув на землі – після хресної смерті повернувся до життя і Його правда далі актуальна, станеться також і в нашому житті, якщо все будемо переживати разом з Ним: ділитися своїми труднощами у молитві, у Нього просити сили й порад, знання та мудрості, триматися дороговказів Євангелія. Коли не покидатимемо Ісуса Христа порушенням заповідей, то й надія на добро та успіх у житті не покине нас. Ми воскреснемо разом з Ісусом до нового рівня людської і релігійної свідомості, почуття власної гідності, справжньої свободи, кращого рівня життя та справді незалежної і вільної України. Амінь.

о. Михайло Чижович, редемпторист


Також пропонуємо вашій увазі відеозапис проповіді о. Тараса Свірчука, ЗНІ з Нюарку (США)

 

Адміністратор

Коментарі

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Помилка
Отакої! Схоже, виникла непередбачена помилка. Будь ласка, спробуйте знову або зверніться до адміністратора