emblem
Меню Закрити

Написати священику

(Тут ви можете запитати про свята, пости, сповідь, покликання, сімейні стосунки, Церкву та багато іншого)

Світлий Понеділок

Бога ніхто не бачив ніколи. Єдинородний Син, що в лоні Отця, – Той об’явив.

Йо 1,18-28.

Пасха Христова – це таємниця безмежної Божої любові. Ісус Христос відкрив нам цю таємницю і показав ким Бог є насправді та якою великою є його любов до людей.

Нам, християнам, годі до кінця усвідомити правду, як Бог наблизився до нас в особі свого Сина. Через народження Ісуса Христа Господь найкраще об’явив себе людям. І те прагнення, пошук Бога, який завжди був і є в кожній людині, може втамувати лише особиста зустріч із Христом.

В особі Ісуса, зокрема через Його смерть і воскресіння, небесний Отець найбільше наблизився до людини, дав нам можливість зустрітися з Ним. Тому особа Христа – це єдина дорога, яка провадить нас до Бога, показує Його нам. Прикладом такого пізнання та зустрічі з Господом є Іван Хреститель. Перебуваючи на пустині, Предтеча зустрів і пізнав Бога через молитву і читання книг Старого Завіту: закону Мойсея та писань пророків. Там він настільки духовно просвітився, що виразно побачив в Ісусі очікуваного Месію та Божого Сина, особисто зустрівся з Ним і впевнено об’явив Його людям.

Щоб пізнати Бога і його любов, бачити Його, потрібно з Ним зустрічатися. Коли переживати молитву, читання Святого Письма, Святі Тайни як зустріч з Ісусом, тоді зможемо глибоко пізнати Його та впевнено бачити присутність Ісуса у житті, на різних життєвих дорогах.

Божа допомога та любов не є дією якихось магічних, надприродних сил. Через події, обставини чи осіб до нас приходить сам Ісус і дарує свою допомогу та любов. Тому важливо постійно удосконалювати свою віру, щоб бачити присутність та дію Бога у подіях духовного та щоденного життя, безліч нагод у різний спосіб зустрічатися з Ним.

Коли усвідомимо собі важливість правильного розуміння віри, постійної праці над нею з допомогою різних середників духовного життя, отримаємо великі плоди духовного життя, як Іван Хреститель. Побачимо, як Ісус присутній, як часто зустрічаємося з Ним у житті, як маємо багато нагод отримати його допомогу та наповнитися любов’ю. Амінь.

о. Михайло Чижович, редемпторист

Адміністратор

Коментарі

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Помилка
Отакої! Схоже, виникла непередбачена помилка. Будь ласка, спробуйте знову або зверніться до адміністратора