emblem
Меню Закрити

Написати священику

(Тут ви можете запитати про свята, пости, сповідь, покликання, сімейні стосунки, Церкву та багато іншого)

Собор Пресвятої Богородиці

Встань, візьми дитятко та його матір і вернися в ізраїльську землю.

Мт 2,13-23

Свята родина - живий приклад турботи Бога про нас. Щоб з ними не траплялося, Отець завжди давав їм вихід із ситуації, спосіб вирішення проблем. Під час перебування Йосифа і вагітної Марії у Вифлеємі для них не було місця у заїзді. І Марія народила Ісуса в убогій печері. Йосифа, Марію та Ісуса потішали ангели, пастухи та вшанували три мудреці зі Сходу.

Коли над Ісусом нависла небезпека смерті через гнів і переслідування царя Ірода, небесний Отець дав їм притулок у Єгипті. Коли Ірод помер, Йосиф з Марією та Ісусом з Божою допомогою безпечно повернулися додому й оселилися в Назареті. Там Господь забезпечив їх житлом і працею. Як дванадцятилітній Ісус залишився у єрусалимському храмі, Йосиф з Марією через три дні віднайшли Його там живим і здоровим.

Одного разу до сімейного лікаря звернулася бідна жінка з проханням, щоб він оглянув її хворого чоловіка. Той негайно пішов до них додому. Обстеживши чоловіка, лікар побачив, що він просто виснажений від недоїдання, бо та родина жила у великій бідності.

Лікар пішов, пообіцявши, що через годину пришле ліки. У коробку з ліками він поклав ще й гроші, сховавши в листку інструкції, та написав на коробці: „Приймати по потребі”. Отримавши лікарство, жінка зрозуміла, що лікар дав ці гроші, аби вона добре годувала чоловіка, який після цього швидко одужав. Не тільки від ліку, але й від їжі та любові лікаря.

На жаль, таких доброчинних лікарів, які уміють приписувати такі добрі ліки, є небагато. Проте це можуть робити всі християни.

Цих прикладів достатньо, аби переконатися у вірності Бога Своєму слову та любові до нас. Йосиф, Марія й Ісус уважно слухали та виконували усі поради Господа і Він постійно охороняв і допомагав їм. Тому Різдво Христове – це чудова нагода для нас удосконалити свою віру, тобто навчитися довіряти Богові, а тим самим бачити Його присутність і дію у житті. Любов Ісуса все укладе так, що зло не зашкодить нам, а добра ніколи не бракуватиме для нас. Амінь.

о. Михайло Чижович, редемпторист

Адміністратор

Коментарі

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Помилка
Отакої! Схоже, виникла непередбачена помилка. Будь ласка, спробуйте знову або зверніться до адміністратора