emblem
Меню Закрити

Написати священику

(Тут ви можете запитати про свята, пости, сповідь, покликання, сімейні стосунки, Церкву та багато іншого)

Різдво Івана Хрестителя

Він буде тобі радість і веселість, і багато радітимуть з його народження.

Лк 1, 1-25, 57-68; 76; 80

Кожна важлива подія у житті людини свідчить про її гідність та значення її місії у земному житті. Першою особливою подією для нас є день народження. Без неї нас би не було у цьому світі. Тому день народження важливий для кожного з нас, бо тоді дякуємо Богові й батькам за дар життя.

У липні святкуємо день народження Івана Христителя. Це свято вказує на важливість особи Івана та його місії в історії спасіння. Різдво Предтечі мало надзвичайне значення найперше для його батьків. Вони дочекалися великого Божого дару та благословення – сина. Отримали від Бога плід своєї святості: віри та молитви, знайшли щастя у житті.

Друге значення Різдва Христителя, що він приготував людей на прихід Божого Сина у світ, став знаком, який об’явив людям Месію – Ісуса Христа. У Христі Царство Небесне, Божа любов і щастя наблизилися до нас.

Свято народження Предтечі запрошує нас роздумати над значенням нашого народження, а зокрема над народженням батьками дітей. Найбільший дар на землі – це життя, бо воно є частиною Божої любові, котра є джерелом життя. Саме з любові народжується життя.

Багато молодих подружжів з нетерпінням очікують народження першої дитини, особливо ті, які довший час не мали дітей. Скільки радості, щастя в батьків, коли дитина приходить на світ.

Сучасний світ наповнений духом матеріалізму, віддає перевагу матеріальним речам. Через те частина батьків не спішить народжувати дітей або обмежують кількість до однієї чи двох. Причиною цього є як матеріальні, так і духовні чинники: слабка віра і надія на Бога. З цього в них випливає непевність у забезпеченні та вихованні третьої, четвертої дитини.

Християнські батьки дивляться на народження дітей не тільки через призму матеріального забезпечення, а також з перспективи вічності. Вони сприймають їх як Божий дар, проявляють розуміння, що народивши і виховавши дітей, залишають після себе найкращий скарб свого життя: людину й дар життя, який прийняли і зберегли. Батьки, які народили кількох дітей, бачать у них основу великої радості, щастя у вічності. Коли зустрінуться в небі, будуть разом славити Бога і його любов.

Батьки Івана Христителя Захарія і Єлизавета у глибокій старості народили сина й відчули себе щасливими, отримали велике Боже благословення. Коли теперішні батьки будуть сприймати дітей не як обов’язок, тягар, а дар Божої любові, також відчують себе щасливими, Боже благословення щедро наповнить їх. Амінь.

о. Михайло Чижович, редемпторист


Також пропонуємо вашій увазі відеозапис проповіді о. Тараса Свірчука, ЗНІ з Нюарку (США)

 

Адміністратор

Коментарі

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Помилка
Отакої! Схоже, виникла непередбачена помилка. Будь ласка, спробуйте знову або зверніться до адміністратора