emblem
Меню Закрити

Написати священику

(Тут ви можете запитати про свята, пости, сповідь, покликання, сімейні стосунки, Церкву та багато іншого)

Різдво Христове

Попереджені вві сні не завертати до Ірода, пустилися іншою дорогою у край свій.

Мт 2,1-12

Народження Ісуса Христа - це важливий знак для нас, що Бог завжди є зі своїм народом. Тому у молитвах на честь Різдва Христового співаємо таке визнання віри: „З нами Бог, розумійте, народи”.

Якщо Бог є любов’ю, Він не може бути байдужим до людей, які носять Його подобу й образ люблячого Батька.

А також до здійснення плану спасіння людства.

Це ми бачимо в обставинах народження Христа. Спершу Господь додає спокою і відваги святому Йосифові, щоб прийняв Марію за жінку й дозволив Божому Синові народитися як людина. Після цього опікується ним та Святою Родиною під час переслідувань царя Ірода. Забезпечує їх житлом у Єгипті, а потім у Назареті. Так Отець небесний чинить упродовж усього життя Святої Родини.

Опіка турботливого небесного Отця про Божого Сина стає спонукою до роздумів: як ми працюємо, дбаємо про те, щоб зажди бачити постійну присутність і турботу Бога про нас? Наскільки стараємося наповнити життя пошуком Ісуса? Якщо виховаємо у собі віру з такими рисами, тоді, подібно до Святої Родини, побачимо, як Христос об’являє Себе нам у житті через постійну турботу і любов до нас.

Кожен, хто вірує в Бога, хоче мати добрі плоди своєї віри: душевний спокій і впевненість у житті завдяки Божій допомозі. Ісус завжди готовий допомагати нам у всьому, адже для цього прийшов на землю. Нам лише треба навчитися розпізнавати і приймати Його поміч. Прикладом цього є Свята Родина, зокрема святий Йосиф. Небесний Отець об’являв їм свою поміч та опіку через ангела. Йосиф уважно слухав і виконував усі Божі накази, і це захистило його родину від переслідувань Ірода та запевнило спокійне подальше життя в Назареті.

Чотирирічний хлопчик, знаючи, що мама, поклавши його спати, піде в гості, почав плакати і благати, щоб вона залишилася вдома. Мама поцілувала сина і нагадала, що з ним лишається його сестра. – Якщо я навіть залишуся, то все одно не зможу постійно сидіти біля твого ліжечка, - говорила вона. – Я знаю, - сказала дитина, але, мамо, я спокійний, коли чую, як ти ходиш по хаті.

Так, як дітям приємно відчувати присутність мами, так віруючим радісно відчувати у житті присутність Бога. Вони почувають себе захищеними, щасливими і не самотніми, оскільки з ними їхній Батько. Шкода тих людей, які почуваються сиротами у світі, бо не знають Бога! Нам не обов’язково постійно відчувати присутність Ісуса біля нас, але достатньо пам’ятати, часто згадувати про Нього під час дня і в нашій душі завжди буде спокій і радість.

Подібно до Христа, ми також переживаємо фізичні чи духовні переслідування – спокуси диявола. Але всі ці випробування зможемо безпечно пройти з допомогою молитви, надії і довіри Богові: „Від юности моєї ворог мене спокушає і палить пристрастями, а я надіюсь на тебе, Господи, і перемагаю його”.

Тож уважно слухаймо Ісуса, як Йосиф і Марія, як Він провадить нас у житті, виконуймо усі Його поради і життя наповниться спокоєм та добром. Амінь.

о. Михайло Чижович, редемпторист


Також пропонуємо вашій увазі відеозапис проповіді о. Ігоря Колісника, ЗНІ з Нюарку (США)

 

Адміністратор

Коментарі

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Помилка
Отакої! Схоже, виникла непередбачена помилка. Будь ласка, спробуйте знову або зверніться до адміністратора