emblem
Меню Закрити

Написати священику

(Тут ви можете запитати про свята, пости, сповідь, покликання, сімейні стосунки, Церкву та багато іншого)

Обрізання Господнє

Як сповнилось вісім день, коли мали обрізати хлоп’ятко, назвали його Ісус - ім'я.

Лк 2,20-21,40-52

Кожна подія в житті Ісуса після народження – це черговий крок Його зближення до людини. Цим Божий Син уподібнюється до нас у всьому: обставини народження, отримання імені, посвячення себе Отцеві сорокового дня, послух батькам і фізична праця теслі до 30 року життя, хрещення, убоге життя, терпіння від людей тощо. У такий спосіб Христос поступово більш виразно об’являє любов Бога до нас.

Ісус Христос не мав потреби і обов’язку обрізання, жертвувати себе в храмі та дотримання інших звичаїв, але цим Він зберігає вірність релігійним традиціям і законові Старого Завіту, який встановив, щоб зродити в серцях людей віру і довіру до Себе, що Він є правдивим Месією. Довіра людей до Ісуса стане основою створення Ним нового зв’язку людини з Богом – віри та любові через Ісуса Христа. Апостол Павло часто наголошував на цьому у своїх листах до перших християн: „Один бо Бог, один також і посередник між Богом та людьми - чоловік Христос Ісус” (1Тм 2,5), „Оправдані ж вірою, ми маємо мир з Богом через Господа нашого Ісуса Христа” (Рм 5,1).

Спаситель Своїм життям та через апостолів допомагає нам зрозуміти таємницю спасіння, що тепер воно залежить не від наших побожних вчинків, жертв, а від зв’язку віри та любові з Христом. Господь Cвоєю наукою не скасував закону заповідей Божих, як сказав: „Я не прийшов усунути закон чи пророків, а доповнити їх”, але надав їм новий зміст і мету – шукати й пізнавати Бога, мати відкрите серце для Його любові. Його слова спрямовують всю нашу увагу на Бога через цілковиту надію і довіру Йому. То Ісус освячує і спасає нас, а не самі наші вчинки, кажучи: „Без мене ж ви нічого не можете чинити” (Йо 15, 5). Виконання нами Божого закону має бути знаком нашої вірності Христові – щирої любові до Нього, згоди в усьому з Божою волею, як запорука спасіння згідно зі словами Ісуса: „Я – світло світу. Хто йде за мною, не блукатиме в темряві, а матиме світло життя” (Йо 8, 12), „Хто слухає моє слово й вірує в того, хто послав мене, має життя вічне” (Йо 5, 24). Через міцний зв'язок віри, надії та любові з Богом дозволяємо Йому діяти без перешкод в нашому житті й наповняти Його всяким добром.

Існує розповідь про заможного чоловіка, який одного разу розкішно бенкетував зі своїми приятелями. В часі гостини вірний слуга передав йому листа з усним додатком: „Лист містить у собі щось дуже важливе”. „Е, — сказав сам до себе чоловік, кладучи листа в кишеню і не відкриваючи його, — усе важливе треба відкласти на завтра”. Однак цей чоловік не дочекався наступного дня, бо цієї ж ночі його вбили злодії, а, власне, про їхній намір застерігав чоловіка в листі вірний його друг...

Через обрізання і найменування Ісус вчить нас послуху Богові. А це означає вміти почути голос любові Бога до нас і дозволити Йому провадити себе в житті надійною та безпечною дорогою до спасіння. Амінь.

о. Михайло Чижович, редемпторист

Адміністратор

Коментарі

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Помилка
Отакої! Схоже, виникла непередбачена помилка. Будь ласка, спробуйте знову або зверніться до адміністратора