emblem
Меню Закрити

Написати священику

(Тут ви можете запитати про свята, пости, сповідь, покликання, сімейні стосунки, Церкву та багато іншого)

Непорочне Зачаття Пресвятої Богородиці

Його ставлять на свічнику, щоб ті, що входять, бачили світло.

Лк 8,16-21 

У центрі Євангелія свята Непорочного Зачаття є світло. Природне світло допомагає нам виразно бачити й розрізняти речі, а світло сонця також зігріває нас. Світло, про яке говорить Христос у Євангелії, - це Божа правда.

Одним із проявів цього духовно світла є правда про Непорочне Зачаття Богородиці, яке сьогодні святкуємо. В основі свята Непорочного Зачаття міститься істина, що Марія від першого моменту свого життя була вільна, захоронена від первородного гріха. Це був прояв Божої волі. Небесний Отець вибрав Діву Марію на Матір Божого Сина, Який відкупить людство від гріховної неволі. Тому Марія мала бути вільною від будь-якого гріха, від впливу злого духа, щоб таким чином розпочалося здійснення Божого плану спасіння всього людства. Непорочне Зачаття Божої Матері несе нам важливе духовне світло, що Божа воля – це велике добро для нас. Коли приймаємо волю Бога, тоді Він надійно захищає нас від всякого зла. Коли заглибимося у зміст свята Непорочного Зачаття, то відкриємо там ще одне духовне світло, що Господь щедро обдаровує нас Своїми дарами, якщо живемо за Його волею.

У день Благовіщеня Марія прийняла волю Отця – згодилася стати Матір’ю Божого Сина, тоді Ісус зачався в Її лоні і Дух Святий наповнив Марію всіма Своїми дарами. Так само буде в нашому житті. Приймаючи у всьому волю Христа, вона стане нам надійною дорогою для отримання Божих дарів.
 Один віруючий дідусь із молитвою в серці роздавав на вулиці міста духовну літературу. Дав він релігійну брошуру також одному молодому чоловікові. Той глянув, що там іде мова про душу й кинув її на землю. Здавалося, що праця дідуся пропала, але ні. Воля Бога була інша. Під вечір піднявся вітер, підхопив ту брошуру й поніс уздовж вулиці. Брошура вдарилась об вікно маленької кімнати підвального поверху. Там мешкала бідна хвора жінка, колишня вчителька, яка була вже на пенсії. У ту ніч вітер не давав їй спати. Нараз вона почула, що щось шумить у вікні і, вставши, відчинила вікно й дістала брошуру. Що ви думаєте про вашу душу? – прочитала вона. Усе своє життя бідна жінка думала про влаштування свого земного добробуту, однак це їй не вдалося. Тепер же Господь таким особливим чином звернув її увагу на душу. Вона прочитала всю брошуру, і Бог дав їй розуміння прочитаного й жінка навернулася, знайшовши свого Спасителя. У такий спосіб Бог привів до Себе стареньку жінку і праця дідуся не пропала даремно. Усе на світі може пропасти, але те, що робиться з любов’ю та згодою з волею Бога, не пропаде ніколи. Подія Непорочного Зачаття Богородиці тісно пов’язана зі святістю її батьків. Йоаким і Анна були праведними – у всьому годилися з волею Бога. Хоч до старості не мали дітей, але не переставали молитися, жити надією, що Господь вислухає їхні молитви й дасть їм дитину. Небесний Отець у визначений Своєю волею час дарував Йоакимові та Анні дочку. Не звичайну дитину, а великий дар – майбутню Матір Божого Сина. Вона стала також нашою духовною Матір’ю, провідницею до Ісуса, до щастя з Ним у Царстві Небесному. Непорочне Зачаття Марії можна назвати Божою таємницею нашого щастя. Коли у всьому приймаємо волю Ісуса, Він захищає нас від зла й щедро обдаровує дарами Святого Духа, як Діву Марію, всім, що чинить нас щасливими на землі та в небі. Амінь.

о. Михайло Чижович, редемпторист

 

Адміністратор

Коментарі

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Помилка
Отакої! Схоже, виникла непередбачена помилка. Будь ласка, спробуйте знову або зверніться до адміністратора