emblem
Меню Закрити

Написати священику

(Тут ви можете запитати про свята, пости, сповідь, покликання, сімейні стосунки, Церкву та багато іншого)

Непорочне Зачаття Пресвятої Богородиці

Мати моя і брати мої – це ті, що слухають слово Боже й виконують його.

Луки 8,16-21

Основою святості Марії та її теперішньої надзвичайної допомоги людям є непорочне зачаття – вільність від гріха. Завдяки цьому дару Бог своєю ласкою міг вільно діяти в її житті. Згодом дар непорочного зачаття Діва Марія розвинула пізніше своєю співпрацею з Господом, зокрема ставши Матір’ю Божого Сина. Богородиця в усьому виконувала Божу волю, терпеливо й покірно служила Ісусові.

Сьогодні, Марія служить всьому людству як заступниця і посередниця Божих ласк у небі.

Дивлячись нині на Богородицю, непорочно зачату в лоні святої Анни, запитаймо себе: Яка основа нашого життя: віра, надія на Бога, духовні цінності – правда і любов? Чи можливо, якісь інші цінності: надія на себе, земні речі та гроші, становище, людська слава?

Як можемо створити міцну Божу основу життя для себе? Першим духовним каменем у цій основі є Хрещення. Потім зміцнюємо її іншими Святими Тайнами: Сповідь, Причастя, Подружжя. Одночасно людина розвиває практику молитви, зростає у знанні правд віри, Божих заповідей. Поступово здобуває досвід християнського, духовного життя, пізнання Ісуса. Тим самим створюємо і зміцнюємо зв'язок з Богом, який становить істоту цієї основи нашого життя.

Зростаючи фізично і духовно, відкриваємо для себе також небезпеку гріха. А тим самим ще одну сторону духовного життя – різні перешкоди на дорозі до Бога: труднощі у молитві, користанні зі Святих Тайн та виконанні Божих заповідей. Таким чином відкриваємо для себе правду, що тільки з допомогою Ісуса, надією на Нього зможемо все це перебороти. А також наповнятися добром: здобувати духовні дари, зміцнювати себе Божою ласкою та зростати в чеснотах.

Чим більше уникатимемо гріхів, Христос щораз більше ставатиме основою нашого життя. Це запевнить нам великі плоди духовного життя: віру, надію, любов до Бога та молитву. Подібно, як Марія, отримаємо розуміння Божої волі, поміч, опіку та любов Христа, глибоке почуття власної гідності, пізнаємо, якою великою любов’ю Ісус любить нас.

Божа Мати у день свого Непорочного Зачаття дає нам цінний приклад, що тільки з Богом та Його дарами людина може бути багата добром та щастям, як написано у псалмі: „Багаті збідніли й голодують, а тим, що Господа шукають, ніякого блага не забракне”. Якщо у здобуванні добра будемо знаходити підтримку та силу в молитві, Святих Тайнах і словах Євангелія, тоді Ісус стане основою нашого життя та джерелом благ. Він щедро наповнить нас добром, любов’ю і щастям. Амінь.

о. Михайло Чижович, редемпторист

Адміністратор

Коментарі

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Помилка
Отакої! Схоже, виникла непередбачена помилка. Будь ласка, спробуйте знову або зверніться до адміністратора