emblem
Меню Закрити

Написати священику

(Тут ви можете запитати про свята, пости, сповідь, покликання, сімейні стосунки, Церкву та багато іншого)

Неділя святих отців І-го Вселенського собору

Це – вічне життя, щоб пізнали тебе, єдиного істинного Бога.

Йо 17,1-13

У неділю перед Зісланням Святого Духа вшановуємо святих отців першого Вселенського Собору. Це були єпископи Церкви четвертого століття: наступники та послідовники апостолів. Вони старалися зберегти та вірно передати християнам науку Христа, яку отримали від апостолів. Коли на початку четвертого століття виникла перша загроза для Христової віри – неправдиві науки про Ісуса, отці зібралися на собор, щоб подати Церкві правильне пояснення правд християнської віри.

Вшанування святих отців вказує на важливість Зіслання Святого Духа тоді і сьогодні. Важливість того, задля чого Божий Син прийшов на землю: дарувати нам спасіння і життя вічне. Спаситель після вознесіння на небо послав учням Утішителя, щоб вони мали досконале розуміння Його науки та відважно проповідували віру в Ісуса Христа. Несли спасіння всім людям. Господь виконав те, що обіцяв: „Тож коли зійде той, Дух істини, він і наведе вас на всю правду”, (Йо 16,12), „Та й ви свідчитимете: ви бо зо мною від початку» (Йо 15,27).

Життя і діяльність святих отців свідчать про важливість знати, розуміти та берегти науку Христа, бо це допомагає виконати основне завдання життя – осягнути життя вічне.

Коли ми знаємо й бережемо правди віри, то йдемо у житті доброю дорогою, яка веде нас до Бога та щастя в небі.

Читаючи нині Євангеліє, бачимо, як Ісус старається, щоб усі люди мали щасливу вічність: „Дати життя вічне тим, яких ти дав йому. Я об'явив твоє ім'я людям, яких ти дав мені зо світу. Я беріг їх у твоє ім'я; я стеріг тих, яких ти дав мені…, щоб вони мали у собі радість мою повну” (Йо 17, 2,6,12,13). Хто правдиво вірує і щиро любить Бога, той не повинен бути байдужим до науки Христа та своєї долі. Приклад самого Ісуса, апостолів і святих отців свідчить передусім про правдивість слів Євангелія. А якщо це справжнє добро для нас, то вірність Божій правді запевнює нам найбільший скарб: життя і щастя вічне.

Щаслива людина та, яка має мир і радість у душі. Ідімо у житті дорогою Христової науки, щоб вкінці отримати велику нагороду, яку Ісус хоче подарувати нам: „Щоб вони мали у собі радість мою повну” (Йо 17,13). Амінь.

о. Михайло Чижович, редемпторист


Також пропонуємо вашій увазі відеозапис проповіді о. Тараса Свірчука, редемпториста з Нюарку (США)

 

Адміністратор

Коментарі

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Помилка
Отакої! Схоже, виникла непередбачена помилка. Будь ласка, спробуйте знову або зверніться до адміністратора