emblem
Меню Закрити

Написати священику

(Тут ви можете запитати про свята, пости, сповідь, покликання, сімейні стосунки, Церкву та багато іншого)

Неділя по Воздвиженні

«Візьме на себе хрест свій і йде слідом за мною».

Мр 8,34 – 9,1

У Євангелії неділі до Воздвиження і свята Воздвиження ми ще раз відкрили правду про хрест, як таємницю Божої любові.

Через прихід Ісуса Христа у світ Бог наблизився до людини, а смертю на хресті Ісус дав найбільший доказ любові небесного Отця до нас.

Цим Спаситель наблизив нас до Бога, відновивши в нас Божий образ і подобу через прощення гріхів.

Сьогодні, у неділю по Воздвиженні, Євангеліє подає нам інше значення хреста Господнього - як провідника у житті та джерело спокою і щастя. Ісус запрошує тих, які вірують у Нього, взяти свій хрест і йти слідом за Ним. Разом з Ісусом будувати життя і щастя. Кінцевим результатом цього є спасіння душі і життя вічне.

Нашим особистим хрестом є життєві події, обставини, обов’язки, стосунки з людьми, в яких об’являється Божа воля для нас.

Взяти свій хрест – значить прийняти обставини свого життя такими, якими вони є.

Нам завжди важко їх прийняти, завжди щось не так. Ми маємо свої плани, переконання, яким би мало бути життя навколо нас, знаємо, хто й що мав би зробити. Однак не усвідомлюємо, що все, що маємо, – це дар від Бога. Брати хрест на себе – це прийняти ті обставини, які є в цю мить нашого життя, і жити в них за Божими законами. Брати хрест – це також приймати себе таким, яким я є в цю мить мого життя. Коли ми це приймемо – зразу прийде радість і настане мир, бо приймемо Бога, який стоїть за тим.

Все у житті є проявом Божої волі. Нести хрест – це прийняти Божу волю, яка проявляється в подіях та обставинах, завданнях, з’єднати свою волю з волею Ісуса. Це приносить нам добро.

Ми почитаємо хрест Господній, виставляючи його у храмі для поклоніння і співаємо: «Хресту Твоєму поклоняємось, Владико!» Цим віддаємо честь і шану хрестові, бо на ньому відбулося наше спасіння. І одночасно прославляємо Ісуса, Який здійснив це спасіння, Своєю смертю на хресті дарував нам прощення гріхів. Виражаємо це словами: „І святе воскресіння твоє славимо”.

Вшановувати хрест видимий і в житті, означає приймати Божу волю у всьому, йти за Ісусом і довіряти Йому.

Частіше вдивляймося в хрест, споглядаймо на нього, поклоняймося хрестові, цілуймо хрест та самого Ісуса, бо це місце нашого спасення! Хрест – це місце і гарантія нашої свободи і щастя в Ісусі Христі! Амінь.

о. Михайло Чижович, редемпторист

Адміністратор

Коментарі

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Помилка
Отакої! Схоже, виникла непередбачена помилка. Будь ласка, спробуйте знову або зверніться до адміністратора