emblem
Меню Закрити

Написати священику

(Тут ви можете запитати про свята, пости, сповідь, покликання, сімейні стосунки, Церкву та багато іншого)

Богоявлення Господнє

І ось розкрилось небо, і він побачив Духа Божого.   Четвер

Мт 3,13-17

Бог дав нам ласку святкувати сьогодні, у цей різдвяний час, ще одне величне свято - Хрещення Ісуса в Йордані. Або, як каже, Церква: Богоявлення Господнє. Коли уважно подивимося на життя Спасителя, то воно було одним великим Богоявленням. Ісус Своєю поведінкою, науками та чудами об’являв людям Бога. Під час хрещення Господь об’явився народові як Божий Син – правдивий Месія та Спаситель людства. Про це засвідчив голос небесного Отця і Святий Дух, Який зійшов на Христа у вигляді голуба. Коли Ісус здійснював місійну діяльність, то поведінкою, наукою й чудами об’являв людям любов і милосердя Отця.

Сьогодні Ісус також присутній у світі й продовжує об’являти – дарувати нам Свою любов і милосердя. Знаками цього є Тайни Сповіді та Причастя, у яких Христос дарує нам прощення гріхів і Своє Тіло та Кров, оздоровлення з хвороб, вирішення проблем, навернення грішників.

Один священник, готуючись у різдвяний час відвідати парафіян з колядою, вирішив, що у кожній сім’ї, де буде заходити, говоритиме, що ,,Бог вас неймовірно любить”. Прийшов до одного дому, в якому не було надто охайно, особливого порядку, чистоти, трошки безлад, не все було поскладано. Там жив один самотній чоловік. Священник помолився з ним і на закінчення каже: ,,Знаєте, пане, Господь вас дуже любить. Всього доброго вам. Гарного дня ”. І пішов.

Наступного дня зранку той чоловік прийшов на ранкову Службу Божу і після неї знайшов того священника і зі сльозами сказав: ,,Отче, я не міг спати цілу ніч через ваші слова, що ви сказали, що Бог мене любить”. Отець каже: ,,Але це правда, нічого надзвичайного. Це правда, яку просто треба пригадати”. Цей чоловік ще більше зворушився і каже: ,,Але я алкоголік. У мене дружини немає. Просто пропадаю”. ,,А це нічого не змінює. Бог все одно вас любить”, - відповів отець. Чоловік дістає із кишені якісь гроші і хоче зробити пожертву. Священник каже: ,,Ні, ні. Бог любить тебе безкоштовно”. Цей чоловік тоді каже: ,,У такому випадку, я знаю, що у вас тут є можливість терапії, я хочу взяти в цьому участь”. І почав моментально змінювати своє життя. Часто приходив на Службу Божу, до Сповіді і Причастя.

Священник зрадів, що Бог так діє. І вечором знову пішов відвідувати парафіян. Зайшов до одного дому, де був порядок, ідеальна чистота, все прекрасно, всі щасливі. Після молитви отець говорить: ,,Хочу вам щось дуже важливе сказати”. ,,Так, так, отче, кажіть”, - промовила жінка. І він говорить: ,,Бог вас надзвичайно любить”. Вона каже: ,,Гм. А ми думали, що ви маєте нам щось таке невідомо що сказати”.

Цей приклад показує, що іноді ми не замислюємося над тим, що Бог робить для нас неймовірно багато справ, дає нам багато опіки Cвоєю любов’ю. Ми її просто не зауважуємо. Іноді це для нас очевидна правда, але вона не має з нами зв’язку, не стикається з нами.

На прикладі цих двох осіб бачимо плоди Божого милосердя та його відсутність у житті людини. Хто не пізнав Ісуса, той не цінує Його любов і милосердя. А хто знає Христа, для того Божа любов і милосердя є великим даром і чинить щасливим життя людини. Амінь.

о. Михайло Чижович, редемпторист

 

Адміністратор

Коментарі

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Помилка
Отакої! Схоже, виникла непередбачена помилка. Будь ласка, спробуйте знову або зверніться до адміністратора