emblem
Меню Закрити

Написати священику

(Тут ви можете запитати про свята, пости, сповідь, покликання, сімейні стосунки, Церкву та багато іншого)

Вийшла книжка про вл. Володимира Стернюка

Історія світу вміщає в собі вже мільярди історій окремих осіб і кожна з них по-своєму оригінальна. Дана книга розповість Вам ще одну історію, розкаже долю ще однієї особи, яка у свій спосіб є надзвичайною та самобутньою. Це історія Володимира Стернюка - єпископа, місцеблюстителя митрополичого престолу. Це історія людини, яка прожила непросте життя, а однак прожила його в повноті. I ця повнота виявлялась як в радісних та щасливих, так і в сумних та трагічних моментах. Та найважливіше у цій історіє те, що всі ці моменти людина прожила із Богом.

Серія книг «Місіонери Великого Відкуплення» створена для поглиблення знань про життя редемптористів місіонерів - історія Володимира Стернюка є третьою з циклу. Ця книга народилась як наслідок святкування ювілених дат владики Володимира: 110 років від дня народження (12 лютого 1907 р.) та 20 років від дня смерті (29 вересня 1997 р.), 30 вересня 2017 року у Львові відбувся день пам'яті митрополита Володимира. Вранці в соборі св. Юрія була архиєрейська свята Літургія, яку очолив архиєпископ і митрополит львівський lrop Возняк у співслужінні єпископа-помічника львівського Володимира Груци та духовенства: як монашого, зокрема редемптористів, так світського. Проповідь, яку виголосив вл. Irop, представлена у цій книзі. Після обіду в храмі священномученика Климентія Шептицькоо відбулась конференція, дві доповіді якої складають основну частину цієї книги. Крім перелічених текстів у книзі теж знайдете кілька додатків. Особливо цікавим додатком стаття Володимира Стернюка, яку він написав у 1938 році.

Нині готується процес беатифікації вл. Володимира Стернюка. Сподіваюся, що ця публікація стане добрим початком до написання більшої біографії владики, а тим самим спричиниться до беатифікаційного процесу.

Хочу виразити почуття вдячності всім, хто доклав своїх зусиль і старань для появи цієї книжки, як рівно ж всім, хто в будь-який спосіб привертає увагу до особи вл. Володимира та до всіх тих справ, які ця благородна людина зробила для свого народу та Церкви.

о. Руслан Піх, Голова Історичної Комісії Львівської провінції Згромадження Найсвятішого Ізбавителя

Адміністратор

Коментарі

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Помилка
Отакої! Схоже, виникла непередбачена помилка. Будь ласка, спробуйте знову або зверніться до адміністратора