emblem
Меню Закрити

Написати священику

(Тут ви можете запитати про свята, пости, сповідь, покликання, сімейні стосунки, Церкву та багато іншого)

Про Христа Чоловіколюбця

«Бог любить нас, щоб бути нами любленим»

(св. Альфонс Ліґуорі, засновник редемптористів)

 

У місяці червні є улюблене багатьма вірними свято Христа Чоловіколюбця. Протягом цього місяця особливо почитаємо Його, молячись Молебень до Христа Чоловіколюбця. Це є черговою згадкою для нас, вірних, як Бог нас сильно любить. Кожного, незалежно від раси, кольору шкіри чи народу. Всі ми є Його улюбленими дітьми. Підтвердженням цього є слова св. Апостола Івана Богослова, який каже, що «Бог так полюбив світ, що Сина Свого Єдинородного дав» (Ів 3,16). Чи можемо до цих слів ще щось додати?! Думаю, що можемо: нашу відповідь на Його безмежну любов, тобто любити Його цілим нашим серцем і свого ближнього, як себе самого.

Так часто в нашому житті трапляється, що ми відповідаємо злом на зло, а іноді й злом на любов. Людина сьогодення і на таке здатна, натомість Бог завжди любить і хоче нашого щастя. Яким би не було зло – любов Божа і любов людини до Бога та один до одного все одно переможе. Щоб відчути цю безмежну, шалену любов, як каже св. Альфонс Ліґуорі, маємо наблизитися до Бога у нашому житті, почати слухати Його.

У Молебні до Христа Чоловіколюбця часто згадується і прославляється серце Христове. Саме серце в Старому Завіті означало не просто якийсь орган людини, а цілу людину, цілу її істоту. Тому, прославляючи серце Христове, ми прославляємо самого Христа, який безмежно любить нас. Саме з серця виходить або любов, або ненависть. Тому серце є дуже важливим у житті людини і не тільки як фізичний орган. Часто можна почути: «Та май серце», іншими словами май милосердя, май любов до того, хто навіть провинився. Тому цієї любові та лагідності можемо навчитися в серця Христового. Як говорить євангелист Матей: «…бо Я лагідний і сумирний серцем…» (Мт 11,29).

Тому пам’ятаймо, любі брати і сестри, що в будь-якій життєвій ситуації – Бог є Богом любові і милосердя та завжди чекає, коли ми наблизимося до Нього, впустимо в наше життя і тоді, навіть у важких життєвих ситуаціях, відчуємо, що Він – Христос Чоловіколюбець. Найкращим виявом і відповіддю на Його любов є наше прагнення відкрити серце на любов і лагідність один до одного.

о. Ігор Безкостий, редемпторист

Адміністратор

Коментарі

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Помилка
Отакої! Схоже, виникла непередбачена помилка. Будь ласка, спробуйте знову або зверніться до адміністратора