emblem
Меню Закрити

Написати священику

(Тут ви можете запитати про свята, пости, сповідь, покликання, сімейні стосунки, Церкву та багато іншого)

17-та Неділя по Зісланні Святого Духа

Чи потрібна ще буде віра?

Мт 15,21-28

 

Зустріч жінки хананейки з Ісусом повертає нас до роздумів на тему віри – підвалини духовного життя. Адже дорога людини до Бога починається з віри – зустрічі з Ісусом Христом. Апостол Павло описує це так: „Без віри неможливо подобатися Богу, бо хто приступає до Бога, мусить вірити, що він існує і дає нагороду тим, які його шукають” (Євр 11,6).

Сьогодні, в час швидкого розвитку науки і техніки, віра людей стає часто користолюбна, навіть завмирає в душах окремих осіб. Люди вірять у Бога, приймають Святі Тайни Сповіді і Причастя переважно з тілесною користю, але не приймають Христа у своє життя, бо не слухають Його слів, лише голос світу.

У новинах, радіопередачах можна почути про різні сучасні винаходи, технічний прогрес. Наука удосконалює як життя, так і саму людину. Незабаром більшість людської фізичної праці буде робити техніка. Роботи будуть контролерами, касирами, офіціантами, прибиральницями, кур’єрами, водіями, а їжу готуватиме техніка. Різні життєві справи, проблеми вирішуватиме штучний інтелект. Люди не будуть працювати, лише відпочивати, користати з земних благ і насолоджуватися життям. Нові можливості життя складають враження, що скоро буде „рай” на землі. Те, що було мрією багатьох людей, стане дійсністю.

Коли однак в наш розум проникнуть негативні думки чи почуття, то яйце, прикладене до чола, успішно витягує з голови негативну енергію: погані думки, „вроки”, чарування. Також віск, вилитий перед хворою особою, забирає з її життя всі злі наміри людей, „пороби”, всяку людську кривду.

Минулого року вчені дослідили, що темні – сонцезахисні окуляри мають подвійний позитивний ефект. Вони захищають не тільки зір людини, а й наш духовний світ. Якщо носити темні окуляри на голові, вони захищають мозок людини від всякої негативної інформації: відганяють всі злі, неспокійні, депресивні думки, почуття знеохоти зневіри, розчарування, втрати сенсу життя. А прозорі окуляри на голові - навпаки, притягають добрі, позитивні думки, бажання, почуття.

Коли носити червону нитку на лівій руці, то вважається, що вона захищає людину від злих побажань, „вроків”. Чому на лівій руці? Бо вона є ближче до серця, яке підтримує наше життя. Через ліву руку може приходити до нас зло і шкодити серцю, а тим самим нашому здоров’ю і життю. Тому, на думку деяких осіб, червона нитка захищає здоров’я і життя людини.

А коли носити золотий ланцюжок, браслет на правій руці, то він, як дехто вважає, буде притягати до нас добро, бо добро приходить через праву руку. Багато справ ми робимо більше правою рукою, ніж лівою.

Так само червоний браслет чи нитка на лівій нозі захищає від небезпечних ситуацій, подій, обставин, помилок, злих людей, нещасливих випадків. А золотий ланцюжок на правій нозі направляє нас на добрі стежки в житті, приємні ситуації, сприятливі обставини, добрих людей.

Надійним „порадником” для людей є гороскопи. Вони безпомилково прогнозують їхню долю: позитивні моменти у житті, сприятливі обставини, небезпечні ситуації, як уникнути помилок, допомагають успішно складати життєві плани. Якщо ми не зможемо самостійно вирішити якісь справи, нам допоможуть поради знахаря чи екстрасенса.

Коли люди зможуть все вирішувати власними силами, з допомогою техніки, життя перетвориться в „рай” на землі. Тому відпаде потреба віри і Бога. Вони стануть пам’яткою історії.

Одного разу Ісус сказав до учнів такі слова: „Тільки ж Син Чоловічий, коли прийде, чи знайде на землі віру?” (Лк 18,8). Христос не говорить про плоди віри, але питається, чи взагалі знайде в людей віру на землі.

Словами нинішнього Євангелія Христос немов би запитує нас: „Якщо життя на землі стане раєм, що я зроблю тоді з моєю вірою: віддам її якісь особі, яка ще наївно вірить в Бога, продам за винагороду чи здам у музей як пам’ятку історії?” Амінь.

о. Михайло Чижович, редемпторист

Адміністратор

Коментарі

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Помилка
Отакої! Схоже, виникла непередбачена помилка. Будь ласка, спробуйте знову або зверніться до адміністратора